TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI PROJELERİ SERGİLENECEK

Nilgün KAYA

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 bilim fuarı projeleri 26 – 27 Nisan tarihlerinde okulda açılacak sergi ile Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunulacak.

2017 2018  Eğitim Öğretim yılında Ayvalık’tan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına başvuran okullarımızdan Sakarya İlk Okulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projeleri kabul edildi.

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu TÜBİTAK 4006 bilim fuarı projeleri 26 – 27 Nisan tarihleri arasında saat 10:00 ile 16:00 arasında okulda sergilenecek. Okulun Tübitak 4006 Bilim Fuarı çalışmaalrı hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Yavuz Duru, “TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.  Bu bağlamda öğrencilerimize, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, amaçlanmaktadır”dedi.