AYVALIK ÇİPLİ KİMLİK SIRASINDA

Nilgün KAYA

Nüfus cüzdanının yanı sıra, sağlık karnesi, ehliyet ve vergi kimlik kartı da olarak kullanılabilecek Çipli Kimlik kartları için Ayvalık Nüfus Müdürlüğü’nde başvuru yoğunluğu yaşanıyor.

2017 yılına girilmesiyle başlatılan yeni çipli kimlik kartı başvuruları Ayvalık’ta da yapılıyor. Pin kodlu yeni kimliklerini almak isteyen vatandaşlar, İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yoğunluk oluştururken, 10 günlük süreçte başta Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı olmak üzere çipli kimlik kartını alan vatandaşların sayısının 406’ya ulaştığı öğrenildi.

“BAŞVURU YOĞUNLUĞU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Yeni kimlik kartı için talebin yoğun olduğunu söyleyen İlçe Nüfus Müdürü Meral Çıkmaz, Genel Müdürlük tarafından Ayvalık’ta oluşturulan iki masada, iki personel tarafından işlemlerin yapıldığını, başvuruların her geçen gün arttığını belirtti. Yeni kimlik kartı almak isteyen vatandaşların, başvurularını ilçe nüfus müdürlüğüne yapabileceğini ya da başvuru işlemleri için internet ya da çağrı merkezi üzerinden önceden randevu alabileceğini kaydeden Müdür Meral Çıkmaz, “10 yıllık kullanım ömrüne sahip kartlarda milli işletim sistemine sahip çip bulunuyor. Vatandaşın parmak izinin de yer aldığı dijital kimlik kartıyla, 6 haneden oluşan şifreyle işlem yapılacak. Yeni kimlik kartı, sigortadaki kaçakların önlenmesinin yanı sıra, sağlık karnesinin mükerrer kullanımı gibi sıkıntıların da önüne geçilmesini sağlayacak. Yeni kimlik kartına herkes 3 yıl içinde sahip olacak. Kimlik kartları başvuruların ardından PTT yoluyla 15 gün içinde adreslere ulaştırılacak” dedi. Başvuru için vatandaşların Nüfus cüzdanlarını son ayda çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafla birlikte getirmeleri gerekiyor. Yeni kimlik kartı için 16 lira değerli kart bedeli alınıyor.

 

Kaydet

Kaydet