“HER BİRİNİZİN HAYAL GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR”

Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalara başladı;

Nilgün  KAYA

Yeni oluşturulan Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi, ilk toplantısını Ayvalık Ticaret Odası Salonu’nda yaptı. Çalışma grupları oluşturulan Kadın Meclisi’nde başkan Dilek Tan, Ayvalık’ta yaşayan tüm kadınları ortak çalışmaya davet ederek, “Her birinizin hayal gücüne ihtiyacımız var” dedi.

Dilek Tan başkanlığında, İlknur İlhan, Ayfer Uğurer, Hilal Uslu, Aysel Kürtül, Figen Erdoğdu ve Dilek Yenim’den oluşan Kent Konseyi Kadın Meclisi, göreve geldikten sonra ilk toplantısını Ayvalık Ticaret Odası Salonu’nda yaptı.  Çarşamba günü saat 16.00’da gerçekleştirilen toplantı, çalışma grupları oluşturulması ile başladı. Kadın meclisi başkanı Dilek Tan, Kültür-Sanat- Eğitim-Gezi Çalışma grubu, Ekonomi-İstihdam-Üretim-Siyaset Çalışma Grubu ve Sağlık-Çevre-Yaşlı-Engelli –Temizlik çalışma grubu olmak üzere üç çalışma grubu belirlendiğini söyledi.  Kadın Meclisi yönetim kurulu üyeleri Hilal Uslu ve Figen Erdoğdu; Kültür-Sanat- Eğitim-Gezi Çalışma grubundan, Ayfer Uğurer, Dilek Tan ve İlknur İlhan; Ekonomi-İstihdam-Üretim-Siyaset Çalışma Grubundan, Dilek Yenim ve Aysel Kürtül’ün; Sağlık-Çevre-Yaşlı-Engelli –Temizlik çalışma grubundan sorumlu olacağı açıklandı.

Meclis yürütme toplantıları ve çalışma grubu toplantılarını ayda bir sefer yapacaklarını ifade eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Tan, “Karanlık hiçbir sokağımız olmasın istiyoruz. Bir Kadın Lokali oluşturmak istiyoruz. Kadın haklarıyla ilgili 25 Kasım Kadına Şiddete hayır gününde Kadın Meclisi olarak kendimizi ifade edeceğiz. Kültür sanat grubumuzda ayda bir kitap okuma günü yapıyoruz.  Sağlık konusunda planlarımız var. Bunlar sadece hatırlatma anlamında kafamızdan geçen projeler. Her birinizin hayal gücüne çok ihtiyacımız var. Tüm kadınlar bir arada. Biz burada mutlu bir kent soylu olarak yaşamak istiyoruz” dedi. Kadın Meclisine, Mimarlar Odası’ndan Füsun Atay ile Zekibey Mahalle temsilcisi Hamiyet Saltık’ın katılımları onaylandı.