AYKÜSAD, KÜLTÜR SANAT HAMLESİNİ ARTTIRDI

 

Nilgün KAYA

2001 yılında kurulan Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) düzenlediği etkinliklerin yanı sıra yetişkinler ve çocuklara verilen kursların da çeşit ve sayısını arttırdı. AYKÜSAD Dönem Başkanı Yaşar Akçay, “Dernek olarak sanatın her alanında aktif olmak istiyoruz” dedi.

Başkanlığını Yaşar Akçay, başkan yardımcılığını Ayşin Erman’ın üstlendiği, yönetim kurulunda Rabia Metin, Ezgi Eker, Hüseyin Yanık, Orhan Otan, Songül Afacan’ın görev aldığı Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) kültür sanat hamlesini arttırdı.

KEMAN’DAN NEY’E, RESİM’DEN FLÂMENKO’YA

Her yıl kapsamlı olarak AYKÜSAD Kültür Sanat Günleri organize eden dernek, bünyesinde düzenlediği kurs sayısını arttırdı. Edvan Kengil yönetiminde 9’ar kursiyere bireysel olarak Ud ve keman eğitimi veriliyor. Christine Elizabeth Sokul yönetiminde, Sanat Fabrikası’nda her Çarşamba 17.00- 19.00 saatleri arasında Flamenko kursu düzenleniyor. Kursa 15 kişi katılıyor. Tuğba Erkasap yönetiminde Pazartesi ve Çarşamba günleri 12.00- 17.00 saatleri arasında yetişkinler için düzenlenen Resim kurslarına 3 Aralık’tan itibaren çocuklar için düzenlenecek dersler ekleniyor. 23 Kasım’da Mustafa Kaya yönetiminde Ney kursunu başlatacak olan AYKÜSAD, Dilek Canbay yönetiminde tiyatro kursu için ön hazırlık olarak diksiyon eğitimine de bu ay içinde başlamayı planlıyor. Flamenko dışındaki tüm kurslar, derneğin Türkan Saylan Kültür Eğitim Merkezi’ndeki yerinde düzenleniyor.

AYKÜSAD’DAN AYVALIK’TA YAŞAYAN SANATÇILARA ÇAĞRI

2 yıldır görevde olan Yaşar Akçay başkanlığındaki dernek yönetimi, geçtiğimiz yıl düzenlediği Klasik Müzik konserlerini de tekrarlamayı istiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için fotoğraf ve resim sergisi düzenleyeceklerini ve şimdiden AYKÜSAD Kültür Sanat Günleri için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ifade eden Başkan Yaşar Akçay, “Sanatın her alanına girmek ve aktif olmak istiyoruz. Sanat tekil değil çünkü. Eğitimci bulduğumuz zaman kurslar açıyoruz. İlerleyen dönemde heykel çalışmaları yapmayı bile hedefliyoruz. Ayvalık’a yaşamaya gelen çok sayıda sanatçı var. Onlarla diyalog kuruyoruz. Amacımız bu sanatçılarla AYKÜSAD’ın çatısı altında Ayvalık için bazı çalışmalar, workshoplar yapmak isteriz. Ayvalık’ta yaşayan sanatçılarımızı AYKÜSAD bünyesinde bir çalışma yapmaya davet ediyorum” dedi.

Kaydet

Kaydet