AYVALIK’TA 33 GÖÇMEN VE 5 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi Tek Ev Mevkiine 22 Şubat’ta operasyon yapan Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup amirliği 33 kaçak göçmen ile insan kaçakçılığı ile ilgili olarak 5 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 5 kişi, 24 Şubat’ta adli makamlara sevk edildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükköy Mahallesi Tek Ev Mevkiinde operasyon yaptı. Alınan bilgiye göre operasyonda, 1’i Gine, 2’si kadın, 6’sı Erkek Suriye, 1’i Somali, 1’i Mali, 1’i Irak, 1’i Küba, 3’ü kadın, 14’ü Erkek Kongo uyruklu, 1’i kadın 2’si erkek Eritre ve 1’i Fas uyruklu toplam 33 kaçak göçmen ve göçmen kaçakçılığı olayın karıştığı belirlenen A.Ö, E.A, F.Ö, H.K ve E.A isimli 5 kişiyi yakaladı.

Göçmen kaçakçılığı olayında kullanılan 10 plakalı Wolswagen Transpoter marka araç, 10 plakalı Fiat Punto araç, 10 plakalı Mercedes Vito marka araç ve 34 plakalı Fiat Linea marka araç ile 1 adet 7.65 çapında ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 7 fişek, 8 adet can yeleği ve 1 adet şişme bot ele geçirildi. Göçmenler, Balıkesir Göç İdaresince işlemleri tamamlanıncaya kadar İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilirken organizatörlük yaptıkları tespit edilen şahıslar 24 Şubat günü adli makamlara sevk edildi.