AYVALIK VE TÜRKİYE’DE KORONA GÜNLÜĞÜ

19 Nisan Pazar- İçişleri Bakanlığı, 31 şehre giriş-çıkış kısıtlamasını 15 gün daha uzatan genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi.İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği “Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri“ek genelgesi ile büyük şehir statüsündeki 30 il (Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb) yapılacak tüm giriş/çıkışlar, bu gece saat 24.00’dan itibaren daha önce belirlenen usul ve esaslara göre 15 gün daha uzattı.

Ayvalık’ta Pazar günleri kurulan Armutçuk semt pazarı, sokağa çıkma yasağı nedeniyle 20 Nisan Pazartesi günü kurulacak.

Ayvalık’tan 15 Nisan’da 6 kişi,  19 Nisan Pazar günü de 2 kişinin korona şüphesiyle sağlık ekiplerine başvurduğu  öğrenildi.  9 yatağı ile  1. ve 2. basamak Yoğun bakım ünitesi bulunan Ayvalık Devlet Hastanesinin pandemi hastanesi yapılmasının gündemde olduğu ancak henüz kesinlik kazanmadığı öğrenildi. Pandemi hastanelerinde, pandemi hastalarına ayrılan bir klinik ve bir yoğun bakım ünitesi belirleniyor ve vakalar için rezerve ediliyor. Pandemi hastanelerinde Kovid 19 tanısı alan hastalar dışındaki hastaların hangi servis ve yoğun bakımlarda izleneceği belirleniyor. Kovid-19 tanısı konulan pandemi hastanesi olmayan ilçe hastaneleri bu hastaların sevk algoritmasında belirlenen hastaneye gerekli önlemleri alarak sevki gerçekleştiriliyor. 

Vaka tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Bugün sonucu çıkan 40 bin 270 testle birlikte toplam test sayımız 558 bin 413 oldu. Bugün eklenen 4 bin 353 yeni vaka ile toplam vaka sayımız 78 bin 546’ya ulaştı. 1542 hastamız iyileşti. Toplamda Kovid-19 hastalığını yenen 8 bin 631 vatandaşımız oldu. Artan test sayımıza rağmen artış hızımız azalıyor. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız azalıyor. İyileşip taburcu olan hasta sayımız hızla artıyor” dedi.