ŞEYTAN SOFRASI YAKINLARINDA ORMAN YANGINI

Nilgün KAYA

Ayvalık Sarımsaklı Şeytan Sofrası yolunda ormanlık alanda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre; 15 Eylül Pazar günü saat 12.00’de Şeytan Sofrası yakınlarında yangın çıktı. Etkili rüzgâr nedeniyle kısa sürede yayılan yangına Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, 2 tanker, 1 ilk müdahale aracı ve 6 personel, Ayvalık Orman İşletme Şefliği 1arazos, 2 su tankeri ve 6 işçi ile müdahale etti.

Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, araçların giremediği noktalarda uzun hortumlar aracılığıyla orman yangınlarına da müdahale ediyor.

Edremit’ten gelen 1 Helikopter de yangın söndürme çalışmalarında görev aldı. Yangın saat 14.20’de kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarına başlandı.

ARICILARA DİKKAT!

Ayvalık Orman İşletme Şefliği, örtü yangını şeklinde gerçekleşen yangının ne kadarlık alanı tahrip ettiğinin yapılacak ölçümden sonra netlik kazanacağını belirtirken,  bölgede arıcılık yapanların arı kovanlarından bal almak yaktığı tütsü nedeniyle yangının çıktığı ve arıcıları oradan uzaklaşırken gördükleri yönünde görgü tanığı ifadesi olduğu öğrenildi. Yangının çıkış nedeni yapılacak araştırmadan sonra netlik kazanacak.