AYVALIK, KURTULUŞ’UN 97. YILINI KUTLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü, 15 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Fotoğraf: Mehmet Dinç

İstiklal Savaşını ‘İlk askeri kurşunla’ başlatma gururunu yaşayan Ayvalık, düşman işgalinden kurtuluşunu da her yıl 15 Eylül tarihinde düzenlenen törenlerle kutlamaya devam ediyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın da katıldığı tören saygı duruşu ve Balıkesir Bölge Bando Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Tören, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler ve konuşmanın ardından yapılan araç korteji ile tamamlandı.

AYVALIK’A ÖZGÜ ARAÇ KORTEJİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Ayvalık’ta yaşayanların ilgiyle izledikleri araç korteji, tüfekleri ile sık sık havaya ateş açan avcıların bulunduğu Avcılar Kulübü, kır bekçilerinin ilçeye atlar üstünde girişi ile ilginç görüntülere sahne oldu. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında,  ‘Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Balıkesir Bölge Bando Komutanlığı Pop Orkestrası’  İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde  bu akşam saat 20.00’de konser verecek.