‘UÇAK DÜŞTÜ’ İDDİASI ÜZERİNE BAŞLATILAN ARAMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

Nilgün KAYA

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi yakınlarında bir uçağın düştüğüne yönelik sosyal medya paylaşımları üzerine 11 Kasım Pazar akşamı başlatılan ve Pazartesi günü de devam eden arama çalışmaları sonlandırıldı.

Alınan bilgiye göre, Ayvalık Jandarma Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesine bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki ekiplerce 11 Kasım Pazar akşamı saat 19.00’da başlanan arama çalışmalarına 112 Acil Servis, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) de destek verdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüleri çeken kişiler e ulaşan ekipler, arama çalışmalarında daha çok Ayvalık’ın Üç kabaağaç ve Kırcalar kırsal mahalleleri ile Dikili ilçesi Bahçeliköy civarında yoğunlaştırdı.

Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Murat Turgut, “Köylülerle görüştük. Bir ses çıktığını ve duman gördüklerini belirten vatandaşlar nokta veremiyorlar. Tarif edemiyorlar” derken Kaymakam Gökhan Görgülüarslan,  “Sahada arama çalışmaları var ancak herhangi bir tespit henüz yok” dedi. Pazartesi günü de devam eden arama çalışmaları Salı günü itibariyle sonlandırıldı. Konuyla ilgili olarak bölgede havalanan herhangi bir uçak kaydı ve kayıp başvurusuna rastlanmadığı bildirildi.