ADD’DEN KIRCALAR KÖYÜNE ATATÜRK BÜSTÜ HEDİYESİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Kırcalar köyünde, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi tarafından yaptırılan Atatürk büstü, büyük önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’nci yılında törenle hizmete açıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi’in,  29 Ekim’de düzenlediği akşam yemeğinden elde ettiği gelirle Ayvalık’a 22 kilometre mesafedeki Tıfıllar Köyü’ne  Atatürk büstü yaptırdı. Büstün açılış töreni 10 Kasım Cumartesi günü, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer,Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, ADD şube yönetim kurulu ve üyeleri,  Kırcalar Mahallesi Köy Muhtarı Ercan Kırca, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Ayvalık Şube Başkanı İsa Arslan ile vatandaşlar katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, büstün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür edip, “Büstü yaparak büyük önder Atatürk’ü putlaştırmadık. Aksine onun düşüncelerini gündeme taşımayı amaçladık.  Emperyalizmi, tarihte ilk kez yenilgiye uğratan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bedenen aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde asla tükenmeyecek özlem, saygı ve bağlılıkla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın saygı duyduğu gerçek anlamda bir dünya lideridir. Mustafa Kemal Atatürk, emperyal kuvvetlerin karşısında büyük zaferler kazanan eşsiz bir kahraman ve bir antiemperyalist liderdir. Düşmanları bile O’nun önünde saygıyla eğilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Ulusunu çağdaş dünyayla buluşturan kazanımlarıyla, yaratıcısı olduğu Türk Devrimi ile büyük bir bilge ve dâhidir. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’ndaki liderliğiyle; planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu Cumhuriyet Devrimi ile tüm mazlum uluslara önderlik yapmış evrensel bir kişiliktir. Mustafa Kemal Atatürk, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek; ulus egemenliğini hâkim kılmış, laiklik ilkesiyle de demokratik bir toplumun temelini atmıştır. Emperyalizmle savaşın en hararetli anlarında bile kurucusu olduğu TBMM’ ni açık tutarak ve çalıştırarak millet iradesini kurtuluşun kaynağı haline getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti nitelikleri Atatürk’le hayatiyet kazanmıştır.”

“MİLLETİ ONU UNUTMADI FAKAT SİYASİ İKTİDARLAR İLKELERİNE SAHİP ÇIKAMADI”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden 80 yıl geçti. Yeryüzünde başka hiçbir lidere nasip olamayacak bir büyük kabullenmeyle, kurtarıcısı olduğu Milleti, O’nu asla unutmadı. Terk etmedi. Yalnız bırakmadı. Fakat, ülke yönetimine gelen siyasi iktidarlar, Atatürk Devrimi’ne ve ilkelerine sahip çıkamadılar. Cumhuriyetin temel değerlerinden ödünler verdiler. Ekonomiden, dış politikaya, milli eğitimden, hukuka kadar pek çok alanda Atatürkçü Politikalar görmezden gelindi, dışlandı. Karşı devrime, gericiliğe ve bölücülüğe pirim verildi. Demokrasi, insan hakları, özgürlük kavramları kullanılarak gerçekleştirilen algı operasyonlarıyla, Türk Milleti Atatürk’ten koparılmak istendi.”

“ATATÜRK DÜNYA TARİHİNDE AYDINLIĞIN TEMSİLCİSİDİR”

“Atatürk demektedir ki: “Saygı değer ulusuma şunu öğütlerim ki, bağrından yetiştirerek başının üstüne dek çıkaracağı yöneticilerin mayasını çok iyi analiz edip, değerlendirsinler.” Türk Milleti, bütün dünyayı hayrete düşüren bağlılığını sonsuza kadar devam ettirerek; Büyük Kurtarıcısı, Gerçek Dünya Lideri Atatürk’ün öğütlerini mutlaka yerine getirecektir.  Dünya tarihi, aydınlıkla karanlığın mücadelesiyle doludur. Atatürk, dünya tarihinde; aydınlığın temsilcisi, aydınlığın lideridir. Karanlıkta kalmayı isteyenlerin, karanlığı ısrarla savunanların aydınlığı anlamasını beklemek zordur. Ancak, biz Atatürkçülerin mücadelesiyle, karanlıklar mutlaka aydınlanacak, karanlıktan beslenenlerin oyunları bozulacaktır. Atatürkçü Düşünce; emperyal planları bozacak, aydınlanma mücadelesini sürdürecektir. Sonsuza dek.”dedi.

“KÖYLÜYE KÖYLÜ DEMİYORLAR”

Atatürk’e sevgilerinin ve  saygılarının sonsuz olduğunu belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ülkece, Atamıza ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu anlamamız lazım.  Bizim ülkemizde de Atatürk’ü yeni yeni öğrenenler var. İnşallah doğru öğneriyorlardır.  Atatürk’e yapılan haksızlık sadece Türkiye’ye değil, Dünya’ya yapılmıştır. Atatürk, dünyadaki bir çok mazlum ülkeye umut olmuştur. Işık olmuştur. Bu ülke kurulduğunda okuma yazma oranı kadınlarda binde 4,  Erkelerde ise yüzde 7. Böyle bir ülkeyi teslim aldı. Bu ülkede eğitim seferberliği başlatmış ve medeni kanunla beraber kadınlara miras hakkı tanımış. Avrupa da ve dünyada kadınlar oy atamazken, kadınlar Türkiye’de oy hakkı verilmiştir. Çiftçilere tanıdıkları, haklar hala geçerli. Onlar sayesinde Zeytin ağaçları hala verim veriyor. Geçiyor önümüzden bereket oluyor, rızk oluyor bize.  Çiftçiliğe önem vermiş. Bu ülkede. Tarıma önem vermiş bu ülkede. Köylüye bile köylü demiyorlar artık.  Atatürk, kahraman olduğu için, başöğretmen olduğu için, bu ülkede yaşayan herkese eşit hizmet ettiği için, Türk Milletini herkesten önde gördüğü için çok seviyoruz. Aradan 800 sene de geçse de Mustafa Kemal Atatürk ve fikirleri hiç unutulmayacak” dedi.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Köy Muhtarı Ercan Kırca, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç ve köy halkı büstün açılış kurdelesini Kırcalar Köyü’nde yaşayan ve 80 yaşındaki Elmas Kütahya ile birlikte kesti. Açılışın ardından katılımcılara lokma ikram edildi.