MHP AYVALIK İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Nilgün KAYA

Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı 14.Olağan Genel Kurulu İsmet İnönü Kültür Merkezinde yapıldı. Partinin 4 yıldır ilçe başkanlığını yürüten Mehmet Sıray, güven tazeledi.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, divan oluşturulduktan sonra 4 yıllık faaliyet ve mali hesap raporu okunarak oylandı.

Delegeler ve partililere hitap eden konuşmasında, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tensip ve emirleriyle 4 yıl önce göreve geldiğini belirten MHP Ayvalık İçe Başkanı adayı Mehmet Sıray,” 4 yıldır görevimizi yönetim kurulumumuzla birlikte sürdürmekteyiz. Bu süre içerisinde biz yönetim kurulu olarak, meclis üyelerimiz, başkan danışmanlarımız olarak, teşkilatımız için gereken herşeyin en iyisini elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Çok şükür ki; en önemli yaptığımız şeylerden bir tanesi, birlik ve beraberliğimizin muhafazasıdır. Yani biz şunu burada söyleyebiliriz ki, ocu, bucu hiçbir zaman teşkilatımızda olmamıştır. Artı bize gönül veren Ülküdaşlarımızla kucaklaştık. Ayvalık’ımızda bu mübarek bayrağı önümüzdeki dönemde eğer görev verilirse, dikmek için mücadelemizi yapıyoruz ve devam edeceğiz İnşallah. Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe başkanlığı yapmak diğer partilerde görev yapmak gibi değildir. Neden? Çünkü bu mübarek davanın 5 bini aşkın şehidi vardır. 10 binlerce gazisi vardır. Çilekeş insanlarımız vardır. Vatan için, Allah için, Bayrak için mücadele edip şehit olmuşlardır. İşte bunların emanetini taşıyoruz. Bu görev ondan ayan ve zordur. Allah bu görevi layıkıyla yapmayı nasip ve müesser eylesin. İnşallah. Değerli arkadaşlar, delegelerimiz taktir ederse, önümüzdeki dönem teşkilatımızı en iyi yerlere getirmek için mücadelemize devam edeceğiz. Ülkücülük siyasi bir tercih değildir. Ülkücülük bir hayat tarzıdır. Ret ve kabulleri vardır. Hem Ülkücüyüm deyip hem de istediğiniz gibi yaşayamazsınız” dedi. Konuşmaların ardından sandık başına giden delegelerin hepsinin oyunu alan Mehmet Sıray, yeniden ilçe başkanı seçildi.

Kongreye, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Edremit İlçe Başkanı, Gömeç İlçe Başkanı Muhammer Birdal, Havran İlçe Başkanı Saadettin Kul, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Elmas Özmen, ve Genel Kurul Üyeleri, Ak Parti Önceki İlçe Başkanı Ali Gür ve partililer katıldı.

MHP Ayvalık İlçe Başkanlığı yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;