105 yaşında oyunu kullandı

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan 1918 doğumlu Hamza Kılıç, adlı vatandaş, İstiklal ilkokulunda oyunu kullandı. Hamza dedenin kızı Emekli öğretmen İnayet Kılıç, babasının vatandaşlık görevini hiç aksatmadığını söyledi.

5 önce Ayvalık’ta yaşayan kızının yanına gelen Hamza Kılıç, oyunu Ayvalık’ta kullandı. Kızı tarafından getirildiği İstiklal İlkokulunda oyunu kullanan Hamza Kılıç, oy kullandığı için memnun olduğunu söyledi. Babasının bütün seçimlerde oy kullandığını belirten kızı İnayet Kılıç, “Ağrı kesici dahi kullanmıyor. Zaruri ihtiyaçlarını görüyor ve aklı başında ancak yaşından dolayı yürümekte zorlanıyor. Yürümekte zorlansa da oy vermek istedi, ‘Oyumu kullandım’ diye sevinerek geldi. Vatana, millete hayırlı olsun” dedi.

Babasının 105 yaşından büyük olma ihtimali olduğunu söyleyen İnayet Kılıç, “Babam, Kars Sarıkamış doğumlu. 1948 yılında toprak ağası torunu olan babam, mirasına sahip çıkmak için ailesiyle Ağrı Tutak’a gitmiş. 1979 yılında da İstanbul’a. taşındı. 5 sene öncesine a benim yanıma geldi. Ayvalık ‘ı çok beğendi. Özellikle deniz kenarında oturmayı çok seviyor. Ağustos ayında 106’ya girecek. Geçen yıllarda nüfus cüzdanını kaybettigi için yeniden çıkartıldı ancak yanlışlıkla annemin doğum yılı olan 1931 yazıldı. Babamın doğum yılı 1918 diye biliyorum ancak nüfus cüzdanı ilkokulu bitirince çıkartılıyor. Bu nedenle babamın yaşı 105 ten bile fazla olabilir” dedi.