AYVALIK’I MİNYATÜR VE RESİMLERLE ANLATTILAR

Nilgün KAYA

Ayvalık ‘ın doğal güzelliği ve tarihi yapıları İbrahim ve Yasemin Toykoç çiftinin minyatür ve resimlerinde yer aldı.

Ayvalık Orhan Peker Sanat Galerisi, emekli pilot İbrahim Toykoç ve eşi Yasemin Toykoç’un Ayvalık’ın tarihi yapılarının da işlendiği minyatür ve resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Yazılarını Ayvalık’ta geçiren çift, kentte 4’ncü sergilerini açtı. Emekli olduğu 7 yıldan bu yana doğadan topladığı malzemeler ve balsa ağacı kullanarak minyatürler yapan İbrahim Toykoç’un yaptığı Ayvalık ‘ın tarihi evlerini süsleyen kapıları ve kentin sembol mekanlarının minyatürleri ile eşi Yasemin Toykoç’un Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin de aralarında bulunduğu doğa ve Ayvalık konulu tabloları Ayvalık ‘ta yaşayanların beğenisine sunuldu.

AYVALIK’IN SEMBOLLERİ TAŞ KAHVE VE ŞEYTANIN KAHVESİ MİNYATÜR OLDU

Ayvalık’ın özgün kapılarının yanı sıra Cunda Adasında bulunan ünlü Taş Kahve ve ilçe merkezindeki Şeytanın Kahvesi gibi kentin sembol mekanlarının minyatürleri ise büyük ilgi topladı. Ayvalık evlerinin ruhunu ve büyüsünü sanatına yansıttığını belirten ve emeklilikle birlikte zamanının önemli bir bölümünü minyatür yapmaya ayırdığını vurgulayan Toykoç, Ayvalık’ın eski evlerini çok sevdiğini söyledi. İbrahim Toykoç, “Ayvalık ‘ı çok seviyoruz. Ayvalık’ın kendine özgü olan evleri ve bazı evlerin kapıları uzun süre görsel olarak hafızalarda kalması için hem kapıların hem de evlerin maketlerini çalıştım. Genelde Balsa ağacından yararlanarak maketleri yaptım.” Dedi. Sergide resimleri yer alan Yasemin Toykoç ise eşiyle birlikte minyatür ve resimlerle Ayvalık’ı sergilemekten büyük bir keyif aldıklarını anlattı.

21 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilecek olan serginin açılışına Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Tülay Çankaya, ÇYDD Şube Başkanı Gülden Belge, eski şube başkanlarından Nuray Özer, başkan yardımcısı Suat Şerifeken, ÇYDD’nin faal üyelerinden ve Yasemin Toykoc’un ablası Nilgün Fıçıcı, Yazar Mevlüt Âsar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.