Balıkesir’e 5 Yeni Hükümet Konağı

Nilgün KAYA

Aralarında Ayvalık ‘ın da bulunduğu Balıkesir’in beş ilçesinde yeni hükümet konağı yapımı devam ediyor. Ayvalık Hükümet Konağı ‘nın bu yıl içerisinde hizmete açılacağı bildirildi.

Ayvalık Hükümet Konağı

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada,

“İlçelerde Kaymakamlık ve ilçe müdürlüklerinin hizmet verdiği birçok kamu birimini bir arada toplayan hükümet konakları vatandaşın sağlıklı ve hızlı hizmet alması bakımından büyük önem taşıyor. Balıkesir Valiliği ilçe hükümet konaklarının yenilenmesi ve kamu hizmetlerinin modern ortamlarda sunulmasına büyük önem veriyor.

Gönen Hükümet Konağı

Yapılan çalışmalar sonucunda, İçişleri Bakanlığı yatırım programına alınan 5 İlçemizdeki hükümet konaklarının yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Edremit, Gönen, Ayvalık, Bigadiç ve Kepsut İlçe Hükümet Konakları yapım çalışmaları İçişleri Bakanlığı bütçesinden sağlanan ödeneklerle Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Yeterli hizmet alanlarına sahip ve modern ortamlardan oluşan hükümet konakları özgün bir mimari ile inşa ediliyor.

Edremit Hükümet Konağı

Yapımına 2021 yılında başlanılan Edremit Hükümet Konağının 2023 yılı içerisinde, 2022 yılında başlanılan Gönen ve Ayvalık Hükümet Konaklarının 2023 yılı içerisinde, yapımına 2023 yılı Şubat ayında başlanılan Bigadiç ve Kepsut Hükümet Konaklarının ise 2024 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başlaması planlanıyor.” Denildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Vali Hasan Şıldak, bizzat İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talimatı ve İl Milletvekillerinin desteğiyle yapımına başlanılan 5 Hükümet Konağının İlçelerin en prestijli kamu binaları olarak vatandaşın hizmetine gireceğini ifade etti. Bunların yanı sıra Susurluk ve Manyas İlçelerinde de yeni hükümet konağı yapımına ilişkin proje çalışmalarının tamamlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini söyleyen Vali Şıldak yeni kurulan İlçeler olan Altıeylül ve Karesi ile Erdek İlçelerinde de yeni hükümet konağı yapımı konusunda çalışma başlattıklarını dile getirdi. Susurluk ve Manyas Hükümet Konağı yapımı işlerinin en kısa sürede ihale edilmesi beklenirken Altıeylül, Karesi ve Erdek İlçelerinde hükümet konağı yapımıyla ilgili arsa tahsisi ve imar süreçleri tamamlanmış bulunuyor.