‘SANAT 10’LA YÜKSELECEK’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Nilgün KAYA

BENGİ kapsamındaki ‘Sanat 10’la yükselecek’ projesi Ayvalık’ta devam ediyor. projede özellikle dezavantajlı öğrencilerin sanatla buluşturulması hedefleniyor.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı öncülüğünde il genelinde uygulanan ‘Balıkesir’de Eğitim’in Niteliğini Geliştirme ve İzleme projesi’(BENGİ)  kapsamında Ayvalık’ta başlatılan ‘Sanat 10’la yükselecek’ projesi devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Güzel Sanatlar Lisesi, Halk Eğitimi Merkezi ve okulların katıldığı ‘Sanat 10’la Yükselecek’ projesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır başkanlığında, projeye katılan okulların müdürleri, müzik ve resim öğretmenleri ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda yapıldı.

İlçedeki projenin Kaymakam Gökhan Görgülüarslan koordinesinde yürütüldüğünü kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Ayvalık’ta Görsel Sanatlar ve Müzik alanındaki faaliyetlerin niteliğini artırmak ve kalitesini geliştirmek için tüm okullarımızda sanatsal faaliyetler planlamak, yürütmek ve faydasını izlemek amacıyla bu projeyi geçtiğimiz yıl başlattık. Özellikle dezavantajlı öğrencilerimizin sanatla buluşturulmasını ve sosyal hayata estetik bakış açısını geliştirmeyi amaçladığımız bu projenin uygulama aşamasında güzel dönüşler oldu. Bakanlığımızın sunduğu 2023 Vizyon Projeler arasında da yer alan bu amacı bizler de bölgemizde uygulamak için, 11-14 yaş arası dezavantajlı bölgelerdeki kız-erkek öğrencilerin sanat aracılığıyla, milli-manevi değerlerine bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık, yaratıcı, okuyan, araştıran ve 21. yüzyıl yetkinlikleri edinmiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için sizlerle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

“ÖĞRENCİLERİN SANATSAL FAALİYETLERLE İÇ İÇE OLMASI ÖNEMLİ”

Bir önceki dönemde uygulama aşamasında yaşanılan sorunlar üzerinde durularak, yürütülen ve yürütülmesi planlanan çalışmalar üzerinde fikir alışverişinde bulunulduktan sonra toplantı sona erdi. ‘Sanat 10’la Yükselecek’ projesi kapsamında yürütülen faaliyetler Ayvalık Kaymakam’ı Gökhan Görgülüarslan’a da sunuldu. Ayvalık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mukaddes Gündoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro ekibi Sercan Ünlü, Serkan İnce, Özge Tahta’nın katıldığı toplantıda, proje kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar sunuldu. Balıkesir’de Bengi projesi kapsamında uygulanan birçok projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğüne değinen Ayvalık Kaymakamı Görgülüarslan, “Öğrencilerin sanatsal faaliyetlerle iç içe olacağı ‘Sanat 10’la Yükselecek’ projesini yürüten ve uygulamaya koyan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Geçtiğimiz yıl 4 okulu kapsayarak başlatılan bu proje, bu yıl üzerine katarak 12 okulumuzda ve 18 gönüllü öğretmenimizle yürütülmeye devam ediliyor. Öğrencilerin sadece müzik aleti çalması, ya da resim yapma yeteneğini geliştirmesi dışında sanatsal faaliyetlere katılarak küçük yaşlarda bu beceriyi edinmesi önem arz ediyor. Küçük yaşlarda bu beceriyi kazanan birey zaten ister istemez sanatın içerisinde herhangi bir faaliyette yer alacak inancındayım. Bizler de Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla dezavantajlı diye tabir edilen öğrencilerimizin malzeme ve materyallere ulaşması konusunda destekçi olacağız.” dedi.

PROJEYE KATILAN ÖĞRENCİLER ÜRETİMLERİNİ SERGİLEYECEK

2018-2019 eğitim-öğretim yılı süresince 12 okulda uygulanacak projede, belirlenen uygulama okullarının okul idareleri ve lider öğretmenleri tarafından belirlenecek tarih ve saatlerde kurslar planlanacak. Yapılacak çalışmalar için okullarda alana yönelik atölyeler oluşturularak öğrencilerin sanatın birebir içinde olması sağlanacak. Proje kapsamındaki diğer çalışmalar ise öğrencilerin müze, sergi ve konser etkinliklerine katılımının sağlanması, sanat alanında başarı elde etmiş kariyer sahiplerinin okullara davet edilmesi şeklinde olacak. Projenin son aşamasında yapılacak kapanış etkinliğinde ise öğrencilerin kendini ifade edeceği ve ürünlerini sergileyeceği ortamlar oluşturulacak.