“İMAR RANTINA KARŞI OLDUĞUMUZ İÇİN HAKSIZLIĞA UĞRADIK”

Nilgün KAYA

CHP’den ihraç edilen Belediye Meclis üyeleri İsa Arslan ve Ahmet Erkal, ‘imar rantına karşı oldukları için haksızlığa uğradıklarını’ açıkladı. Arslan ve Erkal, kararlarını, hak, hukuk, adalet ilkesini savunan Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeleri doğrultusunda verdiklerine dikkat çekti.

CHP’den ihraç edilen Belediye Meclis üyeleri İsa Arslan ve Ahmet Erkal ile parti üyelerinden Tolga Özyeşiller, Ayvalık’ta bir otelin salonunda yaptığı açıklamada, partiden ihraç edilmeleri sürecini kamuoyu ile paylaştı.

Ayvalık Belediye Meclis üyesi İsa Arslan. Fotoğraflar: Güner Oskan

Ayvalık Belediye Meclis üyesi Ahmet Erkal

“RET NEDENİMİZ; İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İLE BİR KİŞİYE 40 MİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANMASIYDI”

“Hakkımızda verilen bu kararın nasıl alındığını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 2021 yılı Nisan meclisinde Demokrat Partili olan belediye yönetimi tarafından meclis gündemine 20. madde olarak getirilen 150 Evler Mahallesi 1880 Ada 1 Parsel için imar değişikliği (Bir kat artış, zemin ticari alan olsun talebi) 14 kabul, 12 ret oyu ile kabul edilmiştir.

Bizler bu değişiklik talebine ret oyu kullandık. Ret oyu kullanmamızın sebebi önümüze getirilen bu imar değişikliğinin hukuka uygun olmadığı, bu düzenlemenin kişiye özel yapıldığı, şehir plan ilkelerine aykırı olduğu ve bir kişiye bugünkü değerle 40 milyon lira haksız kazanç sağlamasıydı. Alınan bu karar sonucunda Ayvalık halkında bu kararı destekleyen ve kabul oyu kullanan üyelere bir tepki oluşmuştur.”

“TÜZÜKTE; İMAR KONUSUNDA GRUP KARARI ALINAMAZ HÜKMÜNÜ GÖRÜNCE BASIN KARŞISINDA PARTİYE ZARAR VERMEKTEN İL DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİK”

Halkın bu tepkisinden rahatsız olan CHP Ayvalık İlçe yönetimi, (çoğunluğunu 2019 yılı yerel seçiminde partimizin karşısında Demokrat Parti bayrağını taşıyan üyelerin oluşturduğu)bizi toplantıya davet etmiş, toplantıda verdiğimiz ret kararı sorgulanmış, önce grup kararına uymadığımız için biz ve iki kadın meclis üyemiz hakkında disiplin soruşturması istenmiş, CHP tüzüğünde imar konusunda grup kararı alınamaz hükmünü görünce bizi basın karşısında partiye zarar vermekten il disiplin kuruluna sevk etmiş, il disiplin kurulu konuyu incelemiş, hakkımızda kınama cezası vermiştir.

Bu karar karşısına ilçe yönetimi hiç muhatabımız olmayan bir engelli üye adına itiraz dilekçesiyle Yüksek Disiplin Kuruluna müracaat etmiştir. Yüksek Disiplin Kurulu bu itiraz üzerine hakkımızda üyelikten çıkarma kararı alarak tarafımıza bildirmiştir.

Bizler, Türkiye’de hak, hukuk, adalet ilkesini savunan Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeleri doğrultusunda hareket ettik ve kararlarımızı buna göre verdik. 2019 yılı yerel seçimlerinde CHP Genel başkanına, Genel Merkez yönetimine küfrederek, üyesi olduğu partiye oy vermeyip, karşısında kaybetmesi için çalışan ve haklarında hiçbir disiplin soruşturması yapılmayan bir ilçe yönetimi tarafından üyelikten çıkarma talebinin Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu tarafından yerine getirilmesini CHP’yi destekleyen üyelerimizin vicdanına havale ediyoruz. Ayvalık halkının imar rantına karşı olduğumuz için bize yapılan bu haksızlık karşısında yanımızda olacağını umuyor, saygılar sunuyoruz” denildi.