“AYVALIK, BAĞYÜZÜ VE AKÇAPINAR’A SPOR VE EĞİTİM HİZMETİ”

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın 3. Kapalı spor salonunun 1 ay içinde hizmete açılacağını belirten AK Parti Ayvalık ilçe başkanı Ali Gür, Bağyüzü köyüne 8 derslikli yeni bir okul, Akçapınar’daki okula yemekhane, konferans ve gösteri salonu yapılacağını söyledi.

Bugün bizleri belki de en çok heyecanlandıran hizmet turlarından birindeydik. Uzun zamandır yapımına başlanıp tamamlanamamış kapalı spor salonu, Valiliğimizin onayı ve Milli Eğitim Bakanlığımızca çıkarılan ek ödenekle, ısıtma-soğutma sistemleri ve bahçe düzenlemeleri dahil olmak üzere bir ay gibi kısa bir süre içerisinde Ayvalık’ımızın 3. kapalı spor salonu olarak gençlerimiz ve çocuklarımızın hizmetine girecek.

Bağyüzü Mahallemizde varolan eski okulun yerine 8 derslikli yeni bir okul yapılarak bahçesinde yer alan tarihi ilkokul da restore edilerek eğitim maksatlı kullanılmak üzere köy hizmetine verilecek. Okulumuz 2022-23 eğitim-öğretim yılı Eylül ayında kapılarını öğrencilerine açmış olacak.

Akçapınar Mahallemizde bulunan okulumuza yeni bir yemekhane, konferans ve gösteri salonu yapıyoruz. Böylelikle çocuklarımızın eğitim hizmetlerinden edindikleri fırsat ve olanaklar büyük ölçüde artmış olacak.

Bizleri son derece memnun ederek heyecanlandıran tüm bu hizmetlerin gerçekleşmesine imkan ve olanak sağlayan Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere, Valimiz Hasan Şıldak’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı’ya, Kaymakamımız Hasan Yaman’a, kentimizin eğitim sorunlarında her daim yanımızda olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Güner Bahadır’a teşekkür’ü bir borç bilirim. Her şey çocuklarımız ve gençlerimiz için. Herşey daha yaşanılası Ayvalık için” dedi.