‘Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT’ KAMPANYASI AYVALIK’TA BAŞLADI

Nilgün KAYA

Kaymakam Hasan Yaman, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ kampanyası ile emniyet kemeri kullanımı farkındalığının oluşması için düzenlenen etkinlikte sürücülere bilgilendirmelerde bulundu.

Ayvalık Anadolu Lisesi önündeki kavşakta “Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganıyla emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, durdurulan araçlarda bulunan sürücü ve yolculara emniyet kemerini takmayı ihmal etmemeleri söylendi.

Farkındalığın oluşması ve hassasiyetin arttırılması için broşür ve çeşitli materyallerin dağıtıldığı etkinlikte Kaymakam Hasan Yaman, emniyet kemeri kullanımının vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek, emniyet kemerinin yaralamalı kazalarda yüzde 60, ölümlü kazalarda da yüzde 45 oranında etkili olduğunu ifade etti.

Saat 15.30’da başlayan etkinliğe Kaymakam Hasan Yaman’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, Başkomiser Savaş Sağtaş, Trafik Denetleme Amiri Komiser yardımcısı Hüseyin Gökhan, Belediye, adliye temsilcileri ile emniyet ve Jandarma personeli katıldı.