ÇOCUKLAR BAYRAMI ERKEN YAŞADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası ihtiyaç sahibi 300 çocuğa, bayramlık aldı. ‘Bir çocukta sen giydir, çocuklar bayram etsin’ şiarıyla hareket eden Oda yönetimi, esnaf ve vatandaşların katkısıyla düzenlediği etkinlikte, çocuklara bayramlıklarını hediye ederken çekilişle etkinliğe katılan çok sayıda çocuğa da karne hediyesi verdi.

Elmas Özmen başkanlığındaki Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası bu yıl çocuklara bayramı erken yaşattı. İkinci Başkan Murat Eygin, Ali Gök, Mustafa Özkuru, Ali Bilen Aydoğdu, Kemal Köse, Hasan Kunduzcu, Uğur Çaycılar, Akın Çakır, Süleyman Sürücüoğlu’ndan oluşan oda yönetimi, esnaf ve vatandaşlarla diyaloga geçti ve imece usulü topladığı para ile ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi 300 çocuğa kıyafet ve ayakkabı aldı.

BAYRAMLIKLAR BAYRAM GİBİ BİR GÜNDE DAĞITILDI

Bayramlıkları çocuklara vermek için karne gününü seçen Oda yönetimi, oda binası önünde Perşembe günü semt pazarının kurulduğu alanda bir etkinlik düzenledi. ‘Bir çocukta sen giydir, çocuklar bayram etsin’ adını verdikleri etkinlikte oda yönetimi, 300 çocuğa kıyafet hediye ederken diğer çocukları da unutmadı. Etkinliğe katılan çocuklara Anıtkabir Komutanlığı’nın hazırladığı ‘O benim kahramanım’ adlı kitap, dondurma, meyve, pamuk helva mısır, rüzgar gülü dağıtıldı. Polyanna çocuk yuvasının bale-dans gösterisi ile Öğretmen Huriye Kara yönetimindeki ekibin halk oyunları gösterisinin yanı sıra Barış Manço’nun şarkıları ile bayram havasında gerçekleştirilen etkiliğe Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu da katıldı.

Etkinlikte düzenlenen çekilişte; çocuklara 10 adet futbol, 5 adet voleybol, 5 adet basketbol topu, 3 adet kaykay, 1 adet bisiklet, 5 adet milli forma, 5 adet kol saati hediye edildi.

“GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Oda başkanı Elmas Özmen, “Biz bu yola ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmek ve hepsine birer karne hediyesi verebilmek amacıyla çıktık. Rahmetle andığımız Barış Manço’nun şarkılarıyla coşturduk, geleneksel bayram şenlikleriyle süsledik. Ama en güzeli Anıtkabir Komutanlığı’nın bu anlamlı etkinlikte kakımız olsun diyerek yolladığı kitaplar oldu. Çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Bu etkinliği gelecek yıllarda da yapmayı düşünüyor ve şimdiden bayramlarını kutluyoruz” dedi.