SAHTE DOKTOR AYVALIK’TA YAKALANDI

Nilgün KAYA

Kendisini Psikiyatri doktoru ve Eczacı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran, İstanbul, İzmir, Antalya ve Sakarya’da 8 farklı dolandırıcılık suçundan aranan şahıs Ayvalık’ta polis tarafından suçüstü yakalandı.
Alınan bilgiye göre; Ayvalık Cunda bölgesinde kendisini Eczacı ve Psikiyatri doktoru olarak tanıtarak lüks mekanlara takılan, internet üzerinden sözde psikiyatrik teşhis ve tedavi yapmak suretiyle vatandaşları dolandıran Mahmut Can K. Ayvalık Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekiplerince yapılan istihbari çalışmaların ardından önceki gün gözaltına alınarak adliyeye sevke edildi. İzmir, Antalya, Sakarya ve İstanbul illerinden 8 farklı dolandırıcılık olaylarından firari olan M.C.K. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.
PARALARI SÖZDE OFİSİNDE ÇALIŞTIRDIĞI K.U’NUN ÜZERİNE YATIRTMIŞ
2021 Ekim ayı başlarında, Samsun ilinde ikamet eden ve internet üzerinden iş bulmak için CV bırakan Kübra N. U. ile tanıştığı, müştekiye Ayvalık’ta psikiyatri doktoru olduğunu ve yazıhanesinin bulunduğunu söyleyerek iş yerinde çalışması için çağırdığı ve Ayvalık’taki ev ofisinde işe başlattığı,mağdurun banka hesabı numarasını kullanarak çok sayıda vatandaşa tedavi parası adı altında bu hesaba paralar yatırttığı, yine İstanbul ilinden H.Y.K isimli mağdur kadını da internet üzerinden tanıştıktan sonra ürettiği ilaçların Ege bölgesi pazarlama distribütörlüğünü vereceğinden bahisle 150 bin tl parasını aldığı tespit edildi.