CUMHURİYET’İN 98. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ AYVALIK’TA TÖRENLE KUTLANDI

Nilgün KAYA

Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da törenle kutlanıyor. 28 Ekim günü Ayvalık Kaymakamlığı tarafından hazırlanan resmi tören kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi tarafından organize edilen kortej yürüyüşü düzenlendi.

Fotoğraf: Güner Oskan

Türkiye’nin ‘Bağımsızlık bildirgesi’ olan Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıldönümü için ADD Ayvalık Şubesi tarafından organize edilen kortej yürüyüşü Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünden başladı. Atatürk Caddesi üzerinden meydana ellerinde Türk bayrakları ile Meydana yürüyen yerel yönetim, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcilerine vatandaşlar alkışlarla katıldı.

Fotoğraf: Güner Oskan

Cumhuriyet Meydanındaki tören vatandaşların Ata’nın anıtına çiçeklerini bırakmaları ile başladı. Kaymakam Hasan Yaman,  Garnizon Komutanı Personel Albay Ertan Tutar, Belediye Başkanı Mesut Ergin Atatürk anıtına çelenk sunumu yaptı. saygı duruşu ve Ayvalık Belediye bandosu yönetiminde İstiklal Marşı okunmasının ardından resmi tören sona erdi.

Resmi törenin ardından Cumhuriyet halk Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi ilçe başkanları ile Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şube başkanları Atatürk anıtına çelenk sunumu yaptı.

Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılı nedeniyle yarın saat 10.30’da Hüsnü Uğural Stadyumunda tören düzenlenecek.