AYVALIK SANAT DERNEĞİ (ASD) YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ 

Nilgün KAYA

Kurulduğu 2005 yılından beri başta tiyatro olmak üzere müzik, dans gibi sanat faaliyetlerini Ayvalık ile buluşturan Ayvalık Sanat Derneği (ASD) 18 Temmuz tarihinde yapılan genel kurul toplantısında yeni yönetimini seçti.

Yeni yönetime Orhan Gürcüoğlu başkanlığında, Eda Şen, Kıymet Nesrin Seçer, Zafer Elçi ve Nilgün Pamukçu asil üyeler olarak seçildi. Yedek yönetim kurulu üyelerini Mehmet Saffet Saraç, Bülent Çevik, Fatma Sibel Ayaloğlu, Fatih Elgay, Ali Koray Güzel oluşturdu.

Denetleme kurulu asil üyeleri ,Sedat Pamukçu, Aynur Ağtaş, Lütfiye Güner Seçer olurken, denetleme kurulu yedek üyeleri de Zülfiye Sakin, Zehra Edil ve Sinem Erensayın oldu. Yeni dönemde ilk defa oluşturulan ve oyun, etkinlik ve kurslara karar veren “Sanat Kurulu “ üyeleri de Yavuz İmsel, Hakan Urul, Erkan Cılak, Yaşar Akçay ve Dilek Canbay ‘dan oluşuyor.

Yeni dönemde, Ayvalık Kültür ve Sanat derneği AYKÜSAD’da ASD ile birlikte ortak projeler yaparak Sanat Fabrikasına destek olacak.

Yeni Bir Anlayış Yeni Bir “SANAT FABRİKASI”

4 Eylül 2021 cumartesi itibari ile Sanat Fabrikası Tiyatrosu, Hasan Sadi Mastar ‘ın yönettiği “Doğmamış” oyunu ile perdelerini açıyor .Geçen sezon yine pandemi yüzünden oynayamayan “Eleni ve Gül “oyunu 11 Eylül cumartesi günü “Sakko ve Vanzetti” oyunu da 8-9 Ekim günlerinde seyirciyle buluşacak. Yepyeni oyunların provaları da devam edecek. Yeni dönemde Sanat fabrikasında Umut Barış Şahbaz gitar ve bağlama, Banu Akçadağ çocuk ve yetişkin drama, Dilek Canbay dans ( Sirtaki ve zeybek)Yavuz İmsel başkanlığında oluşan eğitmen kadrosu tiyatro kursları verecektir. Kurs bilgisi ve kayıt için Sanat Fabrikasından, Sanat fabrikası sosyal medya hesaplarından ve sanatfabrikasi.com web sayfasın bilgi alabilirsiniz. Sanat fabrikası yepyeni yüzüyle artık Sanat Fabrikası lokali olarak da hizmet verecek. Lokalde, alkolsüz, alkollü içecekler, aperatif menüler yer alacak ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Aşı ve hijyen kurallarına önem verildiği müddetçe yeni kısıtlamaların olmayacağı, sanatın devam ettiği bir sezon umuduyla yola çıktıklarını belirten ASD yönetimi, pandemi yüzünden zor geçen iki sezon boyunca emek veren eski yönetim kuruluna teşekkür etti ve sanat adına yapacakları yeni çalışmalarda herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.