BU KEZ YABANCI KONUKLAR TEMİZLEDİ

Nilgün KAYA

Yaşadıkları mahalle olan Sakarya Mahallesini güzelleştirme amacıyla oluşturulan Pirupak Ayvalık’ grubu, etkinliklerini kent geneline yayarken, Ayvalık’ta yaşayan İspanyol ve İsviçreli aileler de Pirupak ekibine destek vererek kentte çevre temizliği yaptı.

Daha temiz bir Ayvalık için bu kez kentin yabancı konukları kolları sıvadı. Cunda adasında konaklayan İspanyol ve İsviçreli aileler çocuklarıyla birlikte Pirupak Ayvalık grubuna katılarak ilçenin en güzel manzaralı koruluğunu tertemiz yaptılar.

Tema gönüllüsü gençlerin de bulunduğu grup, Kurufitilya tepesinde, tatil sonrası birikmiş 14 torba atık topladı. Tema Vakfı Ayvalık İlçe Sorumlusu Haluk Aysu yaptığı açıklamada; çoğu zaman Ayvalık Belediyesi temizlik işleri işbirliğiyle yaptıkları rutin mıntıka temizliğini bu kez kentin yabancı konuklarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Konukların kirlilik yakınmalarını sıklıkla dile getirdiklerini belirten Aysu, bu duyarlılığın sahada gösterilmesinin daha yerinde ve etkili olacağını düşündüklerini, bu yüzden şikayet değil katılım ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek, “Tatile gelmiş yabancıların, zamanlarını kentimizin temizliğine ayırmış olmalarını takdirle karşılıyoruz ve teşekkür ediyoruz. Kente sahip çıkma girişimlerinin tüm halka örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

Ayvalık’ın Sakarya Mahallesi’nde aralarında esnaf ve turizmcilerin de bulunduğu vatandaşlar, bir araya gelip oluşturdukları ve ‘Pirüpak’ dedikleri ekiple, yaşadıkları mahalleyi güzelleştirmek için çalışmalara devam ediyor ve düzenli olarak kentte çevre temizliği yapıyorlar.