AYVALIK’TA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Nilgün KAYA

Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkına sahip, tarihi ve mimari değerleri, gastronomisi ile dikkat çeken turizm kenti Ayvalık’ta Kurban bayramı yoğunluğu yaşanıyor.

70 bin nüfuslu kentte, bayramda yaşanacak turizm hareketliliği hafta sonu kendisini gösterdi. Kent trafiğinde yaşanan yoğunluk sahillere ve kent sokaklarına yansıdı. Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Serap Tuncay, kentteki konaklama tesislerinde bayram nedeniyle yüzde 95 oranında doluluk yaşandığını kaydetti.

“İLKBAHAR VE SONBAHARDA SEZONU UZATARAK MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLAMAK İSTİYORUZ”

Tuncay, “Ayvalık’ta bayram için bir hareketlilik yaşanıyor. Hem pandemi dönemi yasaklarının kalkmasıyla Temmuz başı itibariyle bir hareket başladı. Her zaman olduğu gibi bayramda Ayvalık yine dolu. Yüzde 90-95 civarında bir doluluk var. Tesislerimizin de sayısı açılanlar, kapananlar derken yine toplam sayı çoğalarak devam ediyor. Gerek butik otellerimiz gerekse pansiyonlarımız hepsi hazırlıklarını yaptılar, bayram misafirlerini bekliyorlar. Perşembe gününden itibaren kalabalığı sokakta görmeye başladık. Bu bizi hem mutlu ediyor ama bir yandan da zorluyor. Aslında bizim beklediğimiz, istediğimiz hem mekanların hem mevsimin tadını çıkararak çünkü Ayvalık bir kültür mirası yeri. Sıcakta sokakları, Ayvalık’ın bu güzel mirasını görme, gezme şansı olmuyor. Kalabalıkta pek olmuyor ama ilkbahar, sonbaharda sezonu uzatarak misafirleri ağırlama şansımız olabilirse hem gurme lezzetleri sunma hem de daha yüksek hizmet kalitesi ile onları ağırlama şansımız olabilir. Ama tabii bayramda da herkes hazırlıklarını yaptı ve misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.