MİZAH YAZARI VEDAT ÖZDEMİROĞLU VE RESSAM KÜBRA ERİŞİR’DEN AYVALIK’A VEDA SERGİSİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Barbara Sanat Evinde, Mizah yazarı, senarist ve komedyen Vedat Özdemiroğlu ve ressam tasarımcı Hatice Kübra Erişir, kentteki 3 aylık üretimlerini sergiledi.

Gırgır, Fırt, Avni, Leman ve Uykusuz gibi önemli mizah dergilerinde yazarlık yapan, senarist Vedat Özdemiroğlu kolajları, dizilerde kostüm tasarımı da yapan ressam Hatice Kübra Erişir renk arayışlarını yansıttığı resimleri ile beğeni topladı.

Coca Cola  emekli yönetim kurulu başkanı Muhtar Kent ve Barbara Sanat Evinin sahibi iş adamı Şerif Kaynar’ın yanı sıra Ressam Fuat Çağatay, Fotoğraf sanatçısı Arif Aşçı’nın da aralarında bulunduğu sanatçılar ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı sergi beğeni topladı.

“AYVALIK, ÇOK ESKİ BİR İSTANBUL”

Ayvalık’ta geçirdiği 3 aylık sürenin çok verimli olduğunu ifade eden Vedat Özdemiroğlu, “Ayvalık, çok eski bir İstanbul. Kültürler burada hemhal olmuş. Ayvalık’ta olmaktan çok mutlu olduk. Buradaki sanatçı dostlarla olmak ayrı kaldığım kardeşlerime kavuşmak gibiydi. Ben bir işçiyim. Kübra bir işçi. Ben zanaatkarım, Kübra sanatçı. Buraya çalışmaya geldik. Çalışmalarım doğaçlama. Kes, Yapıştır. Toplumun nabzını ölçtüm. Kestim, yapıştırdım.” dedi.

“SANATLA UĞRAŞAN HERKES İÇİN ÖNEMLİ BİR SEÇENEK AYVALIK”

Ressam Hatice Kübra Erişir, “İçimdeki renkçi ortaya çıktı. Ayvalık’ta kendimi renklere verdim. Aklımda kalan herşeyi yaptım. Burada huzurlu ve dingin bir ortam buldum. Kentin tarihi dokusu ve hikayesi olması insanın derinlik kapısını daha çok açıyor. Sanatla uğraşan herkes için önemli bir durak ve seçenek Ayvalık” dedi.