VİDANJÖRÜN DENİZE BOŞALTIM YAPMASI TEPKİ ÇEKTİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Mavi Bayraklı Duba Plajı, Cunda Uygulama Oteli ve okulu ile yerleşim yerleri yakınında denize boşaltım yapan vidanjör, soru işaretlerine ve tepkilere neden oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ye ait olduğu öğrenilen vidanjörün neden denize boşaltım yaptığını sorgulayan vatandaşlar, insan sağlığının hiçe sayıldığına dikkat çekerken BASKİ Müdürlüğü suyun ‘temiz, deniz suyu’ olduğunu söyledi.

Ayvalık’ta,  Çarşamba günü sosyal medyada paylaşılan bir video tepkilere neden oldu.  Videoda deniz kıyısında bir vidanjörün boşaltım yaptığı görülüyor. Boşaltım yapılan yer, Mavi Bayraklı bir plaj, 176 odalı bir otel, yerleşim yeri ve okulun yanında bulunuyor. Videoda gördüklerine inanamayan vatandaşlar, denize nasıl bu şekilde boşaltım yapılabildiğini sorarak yetkililerin boşaltılan suyun atık su mu olduğu, bölgeye devamlı boşaltılıp boşaltılmadığı, başka noktalara aynı şekilde boşaltım yapılıp yapılmadığı gibi konularda açıklama yapmasını istedi.

“ÇUKURDA BİRİKEN DENİZ SUYU”

Vidanjörün BASKİ Müdürlüğü’ne ait olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili soruya BASKİ Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘Cunda Köprüsü deplase hatları çalışma esnasında kazılı olan bağlantı çukuruna, deniz seviyesinde kaldığı için taban suyu birikmiştir. Yani deniz suyu birikmiştir. Vidanjör araçlarımız sadece atık su değil zeminde ve çukurlarda biriken temiz suları çekmek için de kullanılmaktadır. O gün aracımız çukurda biriken deniz suyunu çekmiştir. Çekilen su temiz sudur’ denildi.