ANNE, KIZI VE TORUNU AYNI GÜNDE; 19 MAYIS’ TA DOĞDU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan Zehra Şerifeken, kızı ve torunu ile aynı doğum gününü paylaşıyor. Bu güzel tesadüfün 19 Mayıs gibi, özel bir tarihte olması da anne, kızı ve torunu için gurur vesilesi.

Emekli Elektrik Mühendisi Eşi Suat Şerifeken ile birlikte Ayvalık’ın köklü sivil toplum kuruluşları Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin sevilen isimlerinden Zehra Şerifeken, 19 Mayıs’ta sadece kendi doğum gününü değil, kızı ve torununun da doğum gününü kutluyor.1943 yılının 19 Mayıs’ında dünyaya gelen Zehra Şerifeken’in kızı Sedef Karagöz, 1965 yılının 19 Mayıs’ında doğdu. 1998 yılında sezeryan doğumla dünyaya gelen torunu Su’nun doğum günü de annesi ve annanesiyle aynı güne denk geldi.

Ailesinde üç güzelliğin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tüm yurda yaydığı özgürlük hareketinin Samsun’dan başlattığı tarih olan 19 Mayıs günü doğmasının gurur verdiğini belirten Suat Şerifeken, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. 19 Mayıs, ailem için de önemli bir tarihtir. Bunlardan ilki babamın vefat tarihi olmasıdır. Diğerleri eşimin ,kızımın ve torunumum bu tarihte doğmuş olmalarıdır. Eşim ve kızımın aynı tarihte doğmuş olmaları çok büyük bir tesadüf iken, torunumun da 19 Mayıs’ı içine alan bir haftada doğabileceği doktoru tarafından bize bildirildiğinde , aile olarak 19 Mayıs’ı  zor olmadı. Doktorumuz ,19 Mayıs tatilinde o zamanların ekran yüzü arkadaşı Reha Muhtar’ı Ankara’ya çağırıp ancak daha sonra bu olayı kendisine aktarıp özür dilediğinde Reha Muhtar‘ın bizden izin alarak olayı, haberleri sunduğu kanalda ekrana taşımak istediğini bildirmiş Böylece 19 Mayıs akşam haberlerinde tüm Türkiye torunum Su ‘ nun doğum haberini görüntülü olarak TV ‘den izledi. Ailemde üç sevgilinin böyle özel bir günde birlikte doğmuş olmaları çok güzel bir olay. Ancak esas beklenen ve güzel taraf her üçünün de katıksız ve heyecanlı birer Atatürkçü olmalarıdır. Daha başkası da düşünülemezdi herhalde” dedi.