ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ÜMİT GICIR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Nilgün KAYA

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından Şehit edilen Uzman Çavuş Ümit Gıcır, Altıeylül ilçemize bağlı Çandır Mahallesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Jandarma Uzman Çavuş Ümit Gıcır’ın cenazesi sabah saatlerinde uçakla Balıkesir 9’uncu Ana Jet Üssü’ne getirildi. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan evinin önünde helallik alınan Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır’ın cenazesi daha sonra Altıeylül ilçemize bağlı Çandır Mahallesi’ne getirildi.

Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır’ın babası Musa Gıcır, anne Zülbiye Gıcır, ablası Gönül Gıcır ve kardeşi Ahmet Gıcır cenaze töreninde duygulu anlar yaşadı.

Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır’ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre meslektaşları tarafından omuzlarda taşındı. Şehit Uzman Çavuş Ümit Gıcır, Çandır Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Vali Şıldak ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy defin işlemlerinin ardından Şehit babasına Türk Bayrağı ve Şehidin fotoğrafını verdi.

Vali Hasan Şıldak’ın katıldığı cenaze törenine İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, İl protokolü, askerler, siyasiler, bürokratlar, kurum amirleri, Şehit Aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.