DOĞALGAZ ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ SON DURUM İSTİŞARE EDİLDİ

Nilgün KAYA

Doğalgaz programına alınan Ayvalık’ta, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili son durum Balıkesir’ de düzenlenen toplantıda ele alındı.

Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan ve Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, BOTAŞ Proje ve Etüt Daire Başkanı Fatih Sel ve ekibiyle yaptığı toplantıda, Ayvalık’ın doğal gaz geçiş hatları ve planlanması konularını istişare etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, Ayvalık’ta doğalgaz çalışmasının hız kazandığını belirterek, “2021 yılı içinde başlayacak kazı çalışmaları ile birlikte 2022 yılı sonunda Ayvalık’a doğal gazın gelmesi planlanıyor. Bu hizmetin Ayvalık’ımıza gelmesinde büyük katkıları olan Ak parti Milletvekili Mustafa Canbey ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ederiz. Herşey daha güzel ve yaşanabilir bir Ayvalık için.” Dedi.

Burhaniye ilçesine gelen doğalgazın, dağ köyleri güzergahı kullanılarak Ayvalık’ a getirileceği, otogar karşısında yapılacak bir depolama alanından kente dağıtımının planlandığı öğrenildi.