CHP KADIN KOLARI GENEL BAŞKANI AYLİN NAZLIAKA “KADINA YÖNELİK ŞİDDET EŞİTSİZLİKTEN BESLENİR”

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Parti binasında 25 Kasım Kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele günü kapsamında açılan sergiyi gezen Nazlıaka, ilçe yönetimi, kadın kolları ve partililerle istişarede bulundu.

Ayvalık’a 28 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ilçe yönetimi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keklikçi ve partililer tarafından karşılandı. Nazlıaka’nın ziyaretinde, 26. Dönem Balıkesir CHP Milletvekili adayları arasında bulunan Dr. Neşe Zengin, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş’ta hazır bulundu.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açtığı sergiyi gezen Aylin Nazlıaka, “Kadına yönelik şiddet eşitsizlikten beslenir. Ülkemizde her üç kadından biri şiddet görüyor. Şiddetin türleri vardır. Dolayısıyla şiddet deyince bunu sadece fiziksel ve cinsel şiddet olarak düşünmemek gerekir. Bu pandemi döneminde kadınlara yönelik ekonomik şiddet daha da artmıştır. Bugün Cennet Ayvalık’tayız. Burası gerçekten çok özel ve güzel bir kent. Biz tüm kentlerimizde eşitliğin yükseldiği, laikliğin, demokrasinin, adaletin hakim olduğu, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılan bir Türkiye inşası için çalışıyoruz. Bunu kızkardeşlik ruhu içinde, kadın dayanışmasıyla hem de demokrasiye inanan tüm erkeklerle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Ayvalık’taki bu anlamlı sergi için çok teşekkür ediyor, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığın artması, şiddetin son bulması, bir kızkardeşimizin dahi ayağının taşa takılmadığı, gözünden yaş akmadığı günler yaşanmasını istiyorum. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Ülkenin hiç olmadığı kadar Cumhuriyet Halk partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu ve Ayvalık’ın Kuvayi Milliye hareketini başlatan bir kent olduğunu ifade eden Nazlıaka, “Ana ülküye odaklanmak gerek. Ortada koskoca vatan var. Şu an bizi yönetenler Cumhuriyet değerlerine saldırı içindeler. Onun için bizim çok daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisinin dünyanın en köklü partisi olma özelliği var. Hangi ülkeye gitsem CHP’yi tanıyorlar. Bu büyük bir gurur. Bizi bir arada tutansa ideolojimiz. Biz, özgücümüzle iktidara geleceğiz. Önemli olan kendi içimizdeki dayanışmayı yükseltmemiz” dedi.

CHP Ayvalık Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keklikçi tarafından Aylin Nazlıaka’ya, ‘Yılların İçinden Ayvalık’ adlı kitabı hediye etti.