8. AYVALIK TİYATRO FESTİVALİ ‘YAŞADIM DİYEBİLMEK İÇİN’ YAPILACAK

Nilgün  KAYA

4-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Ayvalık Tiyatro Festivali’nin 8. si için hazırlıklar başladı. Festivalin bu yıl ki sloganının ‘Yaşadım diyebilmek için’ olduğu açıklandı.

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) ve Ayvalık Sanat Derneği’nin (ASD) birlikte düzenlediği Tiyatro Festivali, bu yıl 4-7 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin desteklediği festival, önceki senelerde olduğu gibi yine Türkiye’nin birçok bölgesinden amatör, profesyonel, üniversite ve gençlik tiyatroları ile sahne çalışmalarını bir araya getirerek izleyiciyle buluşturacak.

AMATÖR VE PROFESYONEL TİYATRO VE SAHNE SANATÇILARINA ÇAĞRI

7 yıldan beri her geçen yıl daha nitelikli hale gelen festivalin 8. sine hazırlanıyoruz. Bu yıl 4-7 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak olan Ayvalık Tiyatro Festivali’nin başvuruları17 Mart’ta sona erecek. Başvurular, festivalin internet sayfasından; www.ayvaliktiyatrofestivali.com adresinden yapılabilir. Bu sayfadan daha önceki festivallerle ilgili bilgi edinmekte mümkün. Festival Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Kıyı egede dinamik ve genç tiyatronun sesini de duyuran festivalde bir araya gelen topluluklar için bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir ortam sunuyor. ‘Deneysel Tiyatro’, ‘Her yerde Tiyatro’ kavramları vurgulanarak farklı ve özgün eserlerin katılımı beklenen festival, farklı yaş ve ilgi gruplarına hitap eden çalışmalarla zenginleştiriliyor. Sanatçılarla atölye çalışmalarının yanı sıra değerli ustalarla yapılan söyleşiler ile çocuklara yönelik oyunlar ve kukla gösterileri de program içinde yer alıyor. Uzak bölgelerden katılan toplulukların bir gecelik konaklamaları da festival destekçileri tarafından sağlandığında, festival bu yönüyle de misafirperverliğini gösteriyor. Festival, Ayvalık esnafı ve tiyatro severler sayesinde hayat bulmuştur. Amatör ve profesyonel tüm tiyatroları ve sahne sanatçılarını ‘ Yaşadım diyebilmek için’ Ayvalık’ta tiyatro yapmaya davet ediyoruz” denildi.