İSTANBUL MARATONUNDA, MERHUM SABAHATTİN TATAR İÇİN KOŞTULAR

Nilgün KAYA

42. İstanbul maratonuna Ayvalık’tan katılan Ersin Ayar ve Ferhat Geçili, maratonu, geçtiğimiz yıl Ayvalık’ta zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek hayatını kaybeden Yürüyüş Milli Takımı Baş antrenörü Sabahattin Tatar’a adadı.

8 Kasım tarihinde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan 42. İstanbul Maratonu’na, Ayvalık’ın koşmaya gönül veren masterları arasında olan Ersin Ayar ile Ferhat Geçili de katıldı.

“AYVALIK GENÇLERİNİ ATLETİZME YÖNLENDİREN SABAHATTİN TATAR, UNUTULMAZ”

‘Ayvalık’ın koşu kuvvetinde’ yer alan, çok sayıda maratona katılan Ersin Ayar, bu yıl ki maraton koşusunu, 55 yaşında hayatını kaybeden Sabahattin Tatar’a adadıklarını söyledi. Ayar, “Bu yıl 8 Kasım 2020 tarihinde yapılan İstanbul maratonuna Ayvalık2tan Ferhat Geçili ile birlikte katıldık. Bu yıl maratonu kaybettiğimiz sevgili dostumuz Sebahattin Tatar’a adadık. Bu maratonu onun için koştuk. Ayvalık’ın spor yaşamına kattığı çok şey olduğuna inandığım sevgili dostumuz Sebahattin Tatar’ı bir kaza sonucu kaybettik. 35-39 yaş grubunda Ferhat Geçili’nin maraton derecesi 3:48. Benim 55 59 yaş grubunda derecem 4:09. Güzel bir koşu oldu. İlk kez bu koşu ile boğazı iki defa geçtik” dedi.

Postacı olarak görev yaptığı dönemde üst üste Türkiye Şampiyonlukları elde eden Sabahattin Tatar, daha sonra milli takım antrenörü olarak görev yapmaya başlamış, CHP’den Ayvalık Belediye Meclis üyesi seçilen Tatar, Ayvalık’ta çok sayıda gencin Atletizm sporunda başarılı olması için yoğun çaba sarf etmişti. 13 Kasım 2019 tarihinde zeytin ağacından düşerek ağır yaralanmış ve 3 gün sonra hayatını kaybetmişti.