“TARIM ALANLARI ÇÖPLÜĞÜNÜZ MÜ?”

Haber ve Fotoğraflar: C. Saffet Yılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir’in Balya ilçesi Koyuneri Mahallesinde, maden şirketinin atıklarını köylülerin arazilerine atması üzerine yaşanan çevre kirliliğine tepki göstererek, yetkilileri göreve çağırdı.


Balya ilçesi/ Koyuneri Mahallesi’nde zor günler yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bölgede faaliyet gösteren bir maden şirketinin, atıklarını köylülere ait tarım arazilerinin ve sulama göletinin çevresine bırakarak, kirliliğe sebep olduğunu, köylülere ait ekilebilir alanların sınırlarına kadar gelen posa çöp dökümü nedeniyle, ekim yapamadıklarını ifade etti. İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Balıkesir İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Balıkesir İl Müdürlüğü, Tarım Orman ve Köyişleri İl Müdürlüğü gibi birçok kuruma şikayette bulunulmalarına karşın henüz, bir adım atılmadığını belirten vatandaşlar, bir an önce olaya el atılmasını istediler. Bu kapsamda, konuyla ilgili CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yazılı bir açıklama yaparak köylülere destek verdi.
Yetkilileri göreve çağıran Sarı, açıklamasında şunları dile getirdi;
“Ülkemizin kırsal kesiminin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Bunu bir ilkokul öğrencisi dahi bilir. Ama günümüzde bu durum asıl bilmesi gereken kişiler tarafından bilinmiyor ya da bilinmezlikten geliyor. Ne yazık ki, Balıkesir’de yabancı olmadığımız bir durumla, bu sefer Balya ilçesinin Koyuneri Mahallesi’nde karşılaştık. Bölgede maden çalışması yapan şirket atıklarını köylülerin sulama alanlarına ve tarım arazilerine bırakarak, çevre kirliliğine ve ekonomik zarara sebep oluyor. Vatandaşlar tarafından neredeyse başvuru yapılmayan çevre ile alakalı kamu kurumu kalmamış. Onların sesini duyun. Her gün daha da kötüye giden ekonomik durumumuzun içerisinde nefes almayan çalışan çiftçimize bir el uzatın. Bir ülke tarıma bu kadar sırtını dönerse, sonunda yüz üstü yere düşer. Başta Balıkesir Valiliği olmak üzere, yetkili kurumları Koyuneri Mahallesinde göreve çağırıyorum” dedi.