“ÇİÇEK ADASI’NIN SATILDIĞI YALAN”

Nilgün KAYA

Sanatçı Hülya Avşar’ın, nergisleriyle ünlü Ayvalık Çiçek Adası’nı satın aldığına yönelik haberlerin asılsız olduğunu açıklayan ada hissedarlarından Şerif Hatırlı, “ Yalan, artık bıktırdılar. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Ayvalık’ın 24 adasından biri olan Çiçek Adası, 3 yıl önce satışa çıkarıldı. Adaları ile ünlü Ayvalık’ta, üzerinde 2 bin ağaç zeytin ve 3 bin adet çam ve muhtelif meyve ağacı bulunan Çiçek Adası adasının taliplileri arasında Çin, Katarlıların isimleri geçerken Almanların bir rehabilitasyon yapma talebiyle adayı almak istediği de öğrenildi. Beş tapu halinde, Katrinli, Katerin ve Hatırlı ailelerinin özel mülkü olan adanın satışı geçen yıl hissedarlar tarafından askıya alındı. Ada, son olarak Sanatçı Hülya Avşar’ın satın aldığı yönündeki haberlerle gündeme geldi.

“YARGIYA BAŞVURACAĞIZ”

Daha önce yaptığı açıklamada, satışı durdurma kararı aldıklarını belirten ada hissedarlarından Şerif Hatırlı, “ Ayvalık ve adanın doğal dokusuna uygun bir şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Mübadele sonrasında ailemize kalan bu adada ama kendimiz bir şeyler yapacağız ama yap-işlet-devret şeklinde. Önemli olan adanın ve kentimizin dokusunun bozulmaması. Ciddi bir teklif gelirse değerlendireceğiz. Ancak 18 hissedar olarak satışı askıya aldık. Hülya Avşar’ın adayı satın aldığı haberleri yalan. Bizim bilgimiz dışında. Herhalde yapacak haber bulamıyor ve toplumun dikkatini çekmek istiyorlar. Bıktırdılar, savcılığa suç duyurusu yapacağım. Ailenin malı mahremiyetidir. Bu yalan haberlerden rahatsızız. Yasal başvurularımızı yapacağız.” dedi.

Aralık- Mart aylarında Nergis çiçekleri ile şenlenen, 275 bin metre kare yüzölçümlü ada, bu açıdan Ayvalık’ın sembol yerlerinden biri. Her yıl 3 aylık dönemlerde yetişen ‘Koyun gözü’ cinsi Nergis çiçekleri ile ünlenen ada, Ayvalık’a 8 km mesafede Keremköy yakınında. Adanın ana karadan uzaklığı ise 650 metre.