AK PARTİ AYVALIK İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Nilgün  KAYA 

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi, 19 Eylül Cumartesi günü Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleştirildi. Ali Gür başkanlığındaki yeni yönetim kongrede güven oyu aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Gür, “ Öncelikle 18 yıldır ilçe başkanlığı, belde başkanlığı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlığı, meclis üyeliği yapmış ve bunlarla beraber yönetimde bulunmuş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süre içinde onlarla beraber birçok defa çalıştım. Ayvalık için neler yaptıklarını, nasıl mücadele ettiklerini ve nereden nereye getirdiklerini çok iyi biliyorum ve teşekkür ediyorum. Sizleri mahçup etmeyeceğim. Bu güzel görevi sürem boyunca hakkıyla yapmaya çalışacağım” dedi.

Fotoğraflar: Yüksel Kalkan

 

Divan başkanlığını Denizli Milletvekili Şahin Tin, divan başkan yardımcısı Mustafa Çanakçı ve katip üyelikleri Neşe Albayrak, Ahmet Alıntılı ve Bahar Tokgöz’ün üstlendiği kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, MKYK Üyesi Yavuz Subaşı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Belgin Uygur, Mutlu Aydemir ve Adil Çelik, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Zayit, Karesi, Buhaniye, Havran İlçe Başkanları, Karesi Belediye başkanı Dinçer Orkan, Altı Eylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti Ayvalık İlçe yönetimi, eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik kolları ile partililer katıldı. CHP, DSP ve MHP İlçe başkan ve yöneticileri de kongreye konuk olarak katıldı.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, “Kongreler, siyasi partilerin teşkilatlarını yeniden yaplandırdığı, yeni bir heyecanla bşlangıç yaptığı, besmele çektiği yerlerdir. Geçmişe sadece yadetmek ve ders almak için bakıp başarıya odaklandığımız yerlerdir. AK Parti milletimize ait bir medeniyet halinin eyleme geçmiş halidir. Partilerden bir parti değil bir millet ve diriliş hareketidir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir’de ikini bölgenin 9 yıldır milletvekiliyim. Kınık’ı da, Bergama’yı aldık. Artık bizim denize açılma zamanımız. Bunu Dikili ile yapacağız. Balıkesir’re yakışan Dikili’ye mecbur olmadan Ayvalık’la AK partiyi denize açmaktır. Çalışmamız lazım. Ayvalıkla sağlayacapı katkı tüm Türkiye’ye ciddi yansıması olacak. 2023 seçimleri tırnak içinde söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en sert seçimi olacak. Niye? Çünkü Recep Tayyip Erdoğan 1989’dan bu yana kendi aday olarak girdiği hiçbir seçimi kaybetmedi. 94 seçiminde hiç şans verilmediği halde sabaha karşı 100 bin oy farkla seçimi kazandı. 2002’den bu yana girdiği ve girdiğimiz hiçbir seçimi kaybetmedik. Karşı taraf, diyor ki diğer formülleri bu sefer uygulamayacağız. Muhalefetle birlikte netice alacağız’ diyor. Diğer formüller ne? 15 Temmuz, 27 Nisan. Diyor ki, ilk kez seçimle netice almak için mücadele vereceğiz. Bize ne düşüyor? Bugüne kadar Erdoğan liderliğinde bir nevi sırtından güç alarak seçimlerde netice aldık. Yine onun liderliği bizim için ışık tutucu olacak ama 2023 seçimlerinde bize düşen bugüne kadar yaptığımız çalışmaların iki tık, üç tık ötesinde çalışma yapmak” dedi.

AK PARTİ ÖNCESİ TÜRKİYE SİYASAL VE EKONOMİK AÇIDAN GÜZEL DEĞİLDİ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, “Ak Parti milletin içinden doğmuş bir dava hareketi diyoruz. 97-98’lere doğru gittim konuşmaları dinlerken. Hatıralar gözümde canlandı. Çok güzel hatırlara değildi o dönem yaşadıklarımız. AK Parti 2001 yılında, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye üzerinde adeta bir umut ışığı, bir umut güneşi olarak doğdu. Çünkü öncesinde Türkiye hem siyasal açıdan hem ekonomik açıdan hem de kişisel hak ve özgürlüklerimizin serbestçe yaşanması açısından güzel günlerde değildi. Bizler için karanlık günlerdi. AK Parti bir umut ışığı gibi doğdu. O günden bugüne bu millet liderine, umuduna sahip çıktı. Bir an bile olsun desteği ve duasını esirgemeden 19 seneden beri liderinin arkasında yürümeye devam ediyor” dedi.

KONGRELER BİZİM TAHKİMAT ALANIMIZ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, “Balıkesir 2002 ‘de 5 vekille başladı seçildi, 2007’de 5 seçildi, daha sonra maalesef 4’e ve 3’e düştüğümüz dönem oldu. 2018’de 5 vekille dönüş yaptık. Yalnız burada bir incelik var. 8’de değil 9’da 5. bana göre hala alınacak en az bir milletvekilliği var. biz işte ona talip olmalıyız. Bu kadrolar o seçimlere yönelik olarak bugünden çalışmaya başlamalı. 6 ve daha fazla vekil nasıl kazanırız? Belediyede kazanamadıysak nasıl kazanırız. Bunun çalışmalarını yapmalıyız. Kongreler bizim tahkimat alanımız. Biz lojistik olarak teşkilatımızı güçlendiriyoruz. Esas olan seçimler. Seçimlerde başarısız olursak görevimizi yapmamış oluruz. Ayvalık’ın özel bir durumu var. 20 ilçemiz var şu anda. hiç belediye seçimi kazanamadığımız tek ilçemiz Ayvalık. Işte o yüzden Ayvalık’ta siyaset yapmak oldukça zor ama yeni göreve gelecek arkadaşlarımızın bu yükün altından kalkacağına inanıyorum. Seçim zamanı Ayvalık’a geldim gördüm, aslında Ayvalık’ta belediyeyi kazanmamak için hiçbir sebep yok. Kazanmak için ne yapmak lazım, çalışmak” dedi.