KADININ GÜCÜNÜ SERGİSİNDE ANLATTI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nilgün KAYA

Terracota denilen seramik çalışmaları ile tanınan Türkan Gündoğdular, 6’ncı kişisel sergisini Ayvalık Yelken Kafe’de açtı. Gündoğdular, korona pandemisinin karantina günlerinde yaptığı tablolarında kadının gücünü rengarenk bir dünya içinde anlattı.

Seramik sanatını resimle bütünleştiren Türkan Gündoğdular, illüstre kadın figürleri ile kadının farklı ruh hallerini tasvir ettiği terracotalarının ardından açtığı yeni sergisinde bu kez kadınları tuvallere taşıdı.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona pandemisi nedeniyle karantina günlerinde yaptığı resimleri, yeni sergisi ile Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunan Türkan Gündoğdular, hem mücadeleci hem de renkli kadınları ile beğeni topladı. Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesindeki ev atölyesinde ürettiği yapıtlarının bulunduğu serginin 19 Temmuz Pazar gününe kadar gezilebileceğini belirten Türkan Gündoğdular, “Terracotalarımda hep kadın yapıyorum. Bu sergimin konusu yine kadın. Kadın renktir, özgürlüktür, güzelliktir. Kadın üzerine söylenecek çok şey var. Bu sergimde yine kadına mesaj var. ” dedi.