“BİRİMİZİN SAĞLIĞI, HEPİMİZİN SAĞLIĞIDIR”

Nilgün KAYA

Sol Parti Ayvalık İlçe örgütü tarafından yapılan açıklamada, Cuma akşamı yaşananların kamu yönetimi açısından tam bir skandal olduğu belirtilerek, sorumluların hesap vermesi istendi.

Sol Parti Ayvalık İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Partimiz, Covid-19 (Korona virüsü) ile mücadele ekseninde yurttaşlarımızın ekonomik, sosyal ihtiyaçlarını karşılayan bir kamu yönetimi anlayışı ile sokağa çıkma yasağını desteklemekle beraber, Cuma akşamı yaşadıklarımız kamu yönetimi açısından tam bir skandaldır, basiretsizliktir. Yasağın uygulanmasına 2 saat kala, ayrıntıları dahi belirtilmeden duyurulan yasak toplumu paniğe, infiale teşvik etmiştir. Ülkenin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de bir kaos görüntüsü hakim olmuştur. Bu durum bir salgın hastalık mücadelesinde en son istenecek durumdur.

Türkiye’sde kamu yönetiminimn geldiği noktayı göstermesi açısından çok vahim bir durumdur. Panikle sokağa çıkan, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen yurttaşları sorumlu tutmak aciz siyasettir, sorumluluğu üstünden atma hevesidir. Bu durumun sorumlusu başta İç işleri Bakanı olmak üzere hükümettir ve hesap vermelidir.

Son bir çağrımız da yurttaşlarımıza olacak; Korona viürüsü çok hızlı bulaşan ve sosyal temastan beslenen bir hastalık, Cuma günü hengameye dahil olan yurttaşlarımızın kendilerini 14 günlük karantinaya aşlmaları tavsiyemizdir. Birimizin sağlığı, hepimizin sağlığıdır. Bu salgın krizini dayanışma içerisinde çözeceğiz” denildi.