PROF.DR. TÜRKER MİNİBAŞ, ÖLÜMÜNÜN 11. YILINDA ANILDI

Nilgün KAYA

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomist-Yazar Prof.Dr. Türkel Minibaş, 6 Şubat Perşembe günü vefatının 11. yılında Alibey Adası’ndaki mezarı başında ve ÇYDD Ayvalık Şubesince Fehamet-Ali Kemal Sabuncugil Çağdaş Etkinlik Merkezinde yapılan 2 ayrı törenle anıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ayvalık Şubesi tarafından organize edilen anma töreninde Önder Yağcı ve ÇYDD Genel Merkez Eski Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Kızıl’ın katıldığı bir söyleşi yapıldı. Şube yönetim kurulu ve üyeleri, ÇYDD İzmir, Burhaniye ve Söke Şube temsilcilerinin de katıldığı tören sonrasında hayır için ikram verildi.

“IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN”

Mücadeleci, Çağdaş Yaşama, Cumhuriyet’e ve kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ilkelerine inananmış bir kişi olduğu belirtilen Minibaş’ın bilgiyle donatılmış, ayrıca bunu ülkemizin şartlarını çok iyi bilerek harmanlamış bir akademisyen olduğu hatırlatıldı. 6 Şubat 2009’da aramızdan ayrılan Prof. Dr. Türkel Minibaş,  çok sayıda sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı ve faal olarak çalıştı. ÇYDD Genel Başkanı Yardımcılığı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlığını sürdürürken ülkenin pek çok sorunuyla da ilgilendi. Çocuk, kadın, eğitim, ekonomi, çevre ve birçok alanda yaptığı araştırmalara, sorunlara yönelik çözüm önerileri getiren Minibaş’ın bu konuda birçok ödül ülkemize kazandırmıştır. Cenazesi Ayvalık Mezarlığında bulunmaktadır ve annesi Ayvalık’ta yaşamaktadır.