ÇAMLIK’TA HIDRELLEZİ KUTLADILAR

Nilgün KAYA

Ayvalıklılar, Belediye tarafından düzenlenen Hıdrellez Kutlaması için Çamlık Kır Bahçesinde bir araya geldi. Grup Biz’in şarkıları eşliğinde eğlenen vatandaşlar, belediyenin ikramları ile piknik yapıp güzel havanın tadını çıkardı.

25 yıl aradan sonra 2012 yılında Ayvalık Belediyesi tarafından başlatılan Hıdrellez Kutlaması, 6. Yılında yine Çamlık Kır Bahçesinde gerçekleştirildi. Cumartesi günü saat 15.00’te başlayan kutlama için saat 12.00’de gelip yer tutanlar olduğu öğrenildi.

KIR BAHÇESİ’NDE OTURACAK YER KALMADI

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP ilçe Başkanı Ahmet Toker, Belediye Meclis üyelerinin de  aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Belediyenin Hıdrellez eğlencesine katıldı.

NOSTALJİK VE POPÜLER ŞARKILAR EŞLĞİNDE EĞLENDİLER

Hasan Yurtcan’ın solistliğini üstlendiği, Buzukide Atilla Özenel, Davulda Salih Sural, Klavyede Murat Bütüner’den oluşan Biz Grubunun söylediği nostaljik ve popüler şarkılar 外汇交易平台 eşliğinde eğlenen Ayvalıklılara, Belediye tarafından tavuklu pilav, yumurta, lokma ve çay dağıtıldı. Yumurtalar boyandı, çocuklar çeşitli oyunlar oynadı ve yarışmalar yapıldı.

“BU ADETLERİ, BU GÜZELLİKLER BUNDAN SONRAKİ NESİLLERE TESLİM ETMELİYİZ”

Hıdırellezin herkes için çok önemli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık için de çok önemli. Ayvalık’ta Hıdırellez çok güzel kutlanır ve bu adet bugünlere kadar geldi. Bu adetlerimizi devam ettirelim ” dedi.