“KUZEY EGE’NİN TEK GÜMRÜK İDARESİ OLMANIN BİLİNCİNDEYİZ”

Nilgün KAYA

Dünya Gümrük Gününü kutlayan Ayvalık Gümrük Müdürlüğü personeli, 26 Ocak günü Atatürk anıtına çelenk sunumu yaptı. Bu yıl ki sloganın ‘İnsanoğlu refah ve gezegenimizin sürdürülebilirliğinde gümrükler’ olduğunu belirten Müdür Mesut Koç, “Ayvalık Gümrük Müdürlüğü A sınıf olarak Altınoluk’tan Altınova beldesine kadar olan bölgede görev ve sorumluluk alanına sahiptir” dedi.

Ayvalık Gümrük Müdürlüğü 26 Ocak Dünya Gümrük gününü Atatürk anıtına çelenk sunumu, merkezi yönetimi ziyaret, Ayvalık Deniz Hudut Kapısından geçiş yapan vatandaşlara ikram gibi etkinliklerle kutladı.

Kuzey Ege’nin tek gümrük idaresi olduklarını ve özveriyle göreve devam ettiklerini belirten İlçe Gümrük Müdür Mesut Koç, Gümrük gününün her yıl farklı bir tema ile kutlandığını söyledi.

“YAKLAŞIK 1.5 MİLYON DOLAR İHRACAT, 7.5 MİLYON DOLAR İTHALAT RAKAMINA ULAŞTIK”

İlçedeki çalışmalar, Ayvalık’ın ithalat ve ihracat kapasitesi hakkında bilgi veren Müdür Mesut Koç, Ayvalık Gümrük Müdürlüğünün 2019 yılında 1 milyon 426 bin 415 69 dolar ihracat, 7 milyon 410 bin 808, 44 dolar ithalat rakamlarına ulaştığını belirtti. İşleticiliğini Ayvalık Belediyesinin yaptığı Ayvalık Deniz Hudut Kapısından 2019 yılında 839 gelen, 835 giden yolcu gemisi ile 79 bin 463 yolcu geldiği ve 79 bin 926 yolcunun karşı kıyıya geçtiği, Müdürlüğün sorumluluk alanındaki Uluslararası Koca Seyit Hava limanına 47 uçak geldiği ve 47 uçağın kalkış yaptığı açıklandı.

“MİDİLLİ, AYVALIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. BUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Müdür Mesut Koç, “Her türlü ithalat, ihracat ile yolcu giriş çıkışı ve transit işlemlerinin yapıldığı Ayvalık Gümrük Müdürlüğü, Edremit Altınoluk’tan Ayvalık Altınova beldesine kadar olan bölgede görev ve sorumluluk alanına sahiptir. Uluslararası Koca Seyit hava limanına verilen mobil hizmetin yanı sıra 19 personel ile 7/24 Ayvalık Deniz Hudut Kapısında yolcu işlemleri ve merkez hizmet binasında ithalat ihracat, transit işlemleri gerçekleştirilmektedir. Doğal olarak görevimiz onları en iyi şekilde karşılayıp en iyi hizmeti vermek. Misyonumuz işlemleri hızlı ve güvenli yürütmek. Bunları yaparken de güler yüzlü ve özverili çalışmak. Bu doğrultuda personelimiz görevini yerine getirmekte” dedi.