AYKÜSAD’DAN YENİ YIL VE YENİ SANAT SEZONU KUTLAMASI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) Türkan Saylan Eğitim Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği kokteylle, hem yeni yılı hem de yeni sanat sezonunu kutladı.

Ayvalık’ta kültür ve sanatın ekseni olma hedefi ile Yaşar Akçay yönetiminde çalışmalara devam eden Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) geleneksel hale getirdiği kokteylini, 27 Aralık Cuma günü gerçekleştirdi.

 Yeni yılı ve 2019-2020 sanat sezonunun birlikte kutlandığı kokteyle, ‘Dostluk, kardeşlik ve Barış’ kokteyli adı verildi. AYKÜSAD Yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra Atatürkçü Düşümce Derneği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubeleri, Ayvalık Sanat Fabrikası, Ayvalık Sanat Derneği ve Birlik Ortopedik Engelliler Derneği temsilcileri, Ayvalık Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile ilçede yaşayan sanatçılar katıldı.

“AYVALIK’TA SANATIN ÇITASINI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, dernek olarak 2020 yılının sağlık barış, huzur ve mutluluk içinde geçmesi dileğinde bulunarak, “ 2002 yılında kurulmuş olan, sanatın çeşitli dallarında faaliyet gösteren derneğimiz yaptığı tüm aktivitelerde Ayvalık’ta yaşayanlarla bir araya gelme gayretindedir. Bugüne kadar görev yapmış olan yönetim kurullarımız çıtayı her zaman yüksek tutmuş, Ayvalık’ta sanatın gelişmesi konusunda derneğimiz hep ön planda olmuştur. Şu an ki yönetim kurulumuzla, sizlerin varlığı ve desteğiyle çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ederek Ayvalık’ta sanat çıtasını daha yukarılara taşıyacağız.  AYKÜSAD Ayvalık’taki sanatın mutlaka bir ucundan tutuyor ve büyük bir yer kaplıyor. Biz çok sayıda aktivite yapıyoruz ve Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuyoruz. AYKÜSAD olarak Ayvalık’ın kültür sanat ekseni olma yönünde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Cunda Uygulama Oteli’nin yiyecek servisi desteği verdiği kokteylde, AYKÜSAD Mini Müzik Grubu sevilen şarkıları dinleyicilerin alkışları eşliğinde yorumladı.