ÖMER ŞAHİNBAŞ TİYATRONUN GELİŞİMİNİ ANLATTI

Nilgün KAYA

Tiyatro tutkunlarının bir araya geldiği Direklerarası seyircileri genel koordinatörü Ömer Şahinbaş, 10. Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali’nde söyleşi konuğu oldu. Şahinbaş, ‘Tiyatronun gelişimi’ hakkında bilgi verdi.

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde, 25 Nisan Perşembe günü düzenlenen söyleşiye, kentte yaşayan sanatçılar ve vatandaşların yanı sıra festival için çeşitli şehirlerden gelen tiyatrocular katıldı.  Direkler arası ödül törenlerini yapılandıran ve 20 senedir devamını sağlayan Direkler arası seyircileri ödüllerinin koordinatörü Ömer Şahinbaş, 10.Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali kapsamında tiyatronun tarihi ve Türkiye’de tiyatronun aldığı yol üzerine konuştu.

Tiyatro tarihinin süreci, Ömer Şahinbaş’ın  ‘ben izleyiciyim’ ön cümlesi ile başladı. ‘67 yıldır sahnede klasik ne varsa; tiyatro, bale, opera izleyen biri’ olduğunu ifade eden Şahinbaş, Direkler arası seyircileri olarak çabalarının boşa gitmediğini gördüklerini, çok değerli ekip ve tiyatrocuların sahneye çıktıklarını belirterek tiyatronun varlığını sürdürebilmesi için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye’de tiyatronun durumuna yönelik tespitler ve çözümler üzerinde durulan söyleşi, katılımcıların sorularına yanıt verilmesiyle tamamlandı.