‘ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN’

Nilgün KAYA
İç İşleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eylem yaptı.

Bütün illerde eş zamanlı yapılan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.

Düzenlenen eylemde Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ve İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun’un yanı sıra yerel yönetim, ilçedeki siyasi partiler, STK ve meslek odası temsilcileri hazır bulundu. İlçedeki tüm yaya geçitlerinde emniyet müdürlüğü’nden bir birim amiri kamu kurum amirleri, STK temsilcileri olmak üzere ortalama 10′ ar personel eyleme katıldı.

Mehmet Akif Ersoy İlk öğretim okulu yaya geçidi sorumlu öğretmeni Salim Metin yönetimindeki öğrenciler, ellerinde dövizlerle günün anlam ve önemini ifade ederken Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Belli aralıklarla bakanlığımız tarafından yapılan bir çalışma. Gerek araç gerekse yaya trafiği açısından önceliğin yayaya verilmesi bilincini insanlarımıza vermeye çalışıyoruz. Bu bir farkındalık çalışması, umarım faydalı olur” dedi.

Eylemde, sürücülere konuyla ilgili broşür Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Emniyet Müdürü Turgut Coşkun ve öğrenciler tarafından verildi.