AYVALIK ZİRAAT ODASI YENİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Nilgün  KAYA

Ayvalık Ziraat Odasının yeni yönetimi belirlendi. 35 delegeden 33’ünün oy kullandığı seçimde, geçerli olan 32 oyu da alan Hasan Baysal, Ayvalık Ziraat Odası’nın yeni başkanı oldu. 4 yıldır 2’nci başkan olarak görev yaptığını belirten Başkan Baysal, “Ben de çiftçiyim. Çiftçimizle birlikte el ele vererek tüm sorunlarımızı çözeceğiz” dedi.

Ziraat Odası’nda, Cuma günü saat 10.00’da yapılan genel kurulda, Divan Başkanlığına Hasan Hüseyin Koyun, Başkan vekilliğine Özgür Aşık, Katip üyeliklere Küçükköy Mahallesi delegesi Ramazan Seller, Fevzipaşa/Vehbibey delegesi Uğur Çaycılar seçildi.

2015 -2016-2017 ve 2018 yıllarına ait çalışma raporu okunmuş ve müzakereye açıldı, çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. 2015-2016-2017 ve 2018 yılları kesin hesapları okundu ve oy birliği ile kabul edildi.  Gündemin 6.maddesi oda meclisi ve Yönetim Kurulunun ibrası,   gündemin 7.maddesi olan 2019-2020-2021 ve 2022 Yılları tahmini bütçesi oldu.  Maddeler oy birliği ile kabul edildi. Sonraki gündem maddesinde oda meclisine bütçelerde fasıllar arası aktarma izni verilmesi konusu Genel Kurul delegelerinin oy birliği ile kabul edildi. Oda meclisine menkul, gayrimenkul alım – satım izni verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, 6964 sayılı Ziraat odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanununa uygun olarak iktisadi işletme veya şirket kurulması için oda meclisine yetki verilmesi de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Oda Meclisinin 18 asil ve 17 yedek üyeleri ile oda meclisince Yönetim Kurulu 7 asil ve 7 yedek üyelerinin seçiminin ardından olağan genel kurul sona erdi.

Tek listenin katıldığı seçimde, 35 delegeden 33’ü oy kullandı. 1 oy geçersiz kabul edilirken geçerli olan 32 oyu da alan Hasan Baysal, oda başkanının 4 ay önce gerçekleşen istifasından bu yana sürdürdüğü oda başkanlığını devam ettirme yetkisi kazandı. Baysal’ın listesinde yer alan Bilgin Sevim, Mete Altan , Mahmut Oral, Ali Sevindik, Ramazan Seller ve Veysel Karaman yönetim kurulu asil üyeleri olarak yer aldı. Oda Meclisi asil üyeleri Ersan Adli, Mehmet İvgin, Önder Gökaşan, Serdar Çobanoğlu, Turhan Baran, Hakan Nazlı, Murat Baygın, Tolga Akman, Ramazan Dallıoğlu, Uğur Çaycılar ve Turgay Demirlenk, oda meclisi yedek üyeleri ise Mustafa Altan, Önder Aran, Ahmet Baysal, Veli Kocabık, Selçuk Can, Adil Tekin, Erdal Şahin, Turhan Güldalı, Halil Çakar Hüseyin Ergin, Mehmet Terzioğlu, Naci Ulaş, Yusuf Gözaçan,Yusuf Şen, Hasan Kıtay, Enis Özdemir, İlhami Akkılıç yer aldı.