CHP VE BAŞKAN GENÇER’DEN İYİ PARTİ’YE ZİYARET

Nilgün KAYA 

Ayvalık Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, partisinin ilçe teşkilatıyla birlikte İYİ Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti. Millet İttifakının iki ortağı olan CHP ve İyi Parti, yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar verdi.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Hüseyin İmam Aslan, Dilek Renin Tan, Coşkun Tunçmen, Benal Satıcı ve Mehmet Ertuğ’dan oluşan CHP Ayvalık İlçe Yönetimi ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığına ziyarette bulundu. İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Amaç ile Mustafa Özbal, Ertan Davran, Yusuf Tilki, Mustafa Tuç, Zehra Kota, Serdar Albayrak, Serdar Tunç, Bülent Büget, İsmail Çubuk, Ayfer Yıldırım, Hüseyin Uludağ, Fahri Sayın, Nizamettin Urlu, Kevser Haşlak, Gülten Sütçüoğlu, Şadiye Amaç, Mehmet Kırağ, Aytaç Aytan, Murat Başak, Serkan Sesigür, Halil Koşmaz, Hüseyin Kırağ,  Reşat Çapa, Mustafa Süzen,  Mert Yorulmaz, İsmail Atilla Çubuk, Kezban Büget ‘ten oluşan ilçe teşkilatı tarafından karşılandı.

“BU SEÇİMLERDE HALK OLDUĞUMUZU, BİREY OLDUĞUMUZU HİSSETTİRELİM”

Ayvalık’ı beraber idare etmek için seçim çalışmalarını bu ziyaretle başlattığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Millet ittifakında beraberce Türkiye’nin yaşadığı karanlık dönemde biz de Ayvalık’tan katkıda bulunarak bu karanlık dönemden çıkmaya çalışacağız. Bayrağımız, ülkemiz, Mustafa Kemal Atatürk bizim ortak değerlerimiz, bizi bir arada tutan değerler. Savunmak istediğimiz Türkiye’nin bölünmemesi, Cumhuriyet değerleri yolundan çıkmaması, çağdaşlığa doğru yol almalıyız. Bu değerlerle birlik ve beraberlik içinde yola çıkıyoruz. Bunlarda gördüğümüz sıkıntıdan dolayı hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sarıldık. Bizi ayakta tutacak değer o. Bu dönem kavga, ayrışma dönemi değil tam tersine birleşme dönemi. Bu seçimlerin ayrı bir dinamiği, bu ceberrut hükümete ‘artık dur’ denilmesi. Halk olduğumuzu, birey olduğumuzu hissettirelim. Halk var bu ülkede. Bu düşüncelerle partimizin İYİ parti ile yaptığı millet ittifakından çok mutluyuz. Balıkesir’de de CHP ittifakın en güzel örneğini gösterdi. Ahmet Akın gibi büyük bir değerimizi çekti ama yine çok değerli milletvekili İsmail Ok aday gösterildi. İsmail Bey ile beraber çalışırsak çok mutlu olurum. Ayvalık için çok güzel olacak. Bundan hiç şüphem yok. Ayvalık, Balıkesir ve ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI İÇİNDE CHP İLE BİRLİKTE YÜRÜMEKTEN MEMNUNUZ”

20 ilçenin 14’ünün CHP’ye,6’sının İYİ Parti’ye bırakıldığını belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Amaç, “Amaç AK Parti hükümetinin gücünü yıpratmak, elindeki belediyeleri mümkün olduğunca geri kazanmaktır. Millet İttifakı için de CHP ile birlikte yürümekten biz de memnunuz, elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Ayvalık’ı kazanmak ve daha iyi yerlere getirmek için millet ittifakı altında aynı yönde çalışacağız” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR DE İSMAİL OK, AYVALIK’TA RAHMİ GENÇER OLURSA UYUMLU VE GÜZEL BİR DÖNEM OLUR”

CHP ve İYİ Partinin özveriyle, ortak değerlerde bir araya geldiklerini belirten CHP ilçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Balıkesir ‘de CHP kendi adayını çekerek çok büyük fedakârlıkta bulundu. İYİ Parti de birçok belediyeyi bize bırakarak çok büyük fedakârlıkta bulundu. Bunların bilincindeyiz. Uyumlu bir şekilde çalışacağımıza inanıyoruz. Büyükşehir’de bütün desteğimizi İsmail Ok’a vereceğiz. İnşallah onu belediye başkanı yapacağız. Başkanımızda burada olduktan sonra çok uyumlu ve güzel bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Büyükşehir ucubesinin sıkıntılarını İnşallah artık yaşamayacağız. Ayvalık’ımızın da büyükşehir nimetlerinden yararlanacağına inanıyoruz” dedi.

“ÇIRAKLIK DÖNEMİ BİTTİ”

İYİ Parti ziyaretine bir kutu baklava ile giden ve Tatlı yiyelim tatlı konuşalım” diyen Başkan Gençer, önemli olanın koordineli çalışmak olduğunu, İsmail Ok ile birlikte bunun mümkün olacağını söyledi. Gençer, “Yetki karmaşası da biter. Ayvalık için çok güzel işler yapar, hep beraber bunun gururunu yaşarız” dedi. İsmail Ok’un da 5 yıl belediye başkanlığı görevini yaptığını söyleyen Başkan Gençer’in, “Tecrübelendik” sözleri üzerine İYİ Partililer, ‘Çıraklık dönemi bitti, ustalık dönemi başladı’ deyince Başkan Gençer, “Kalfalık dönemi diyelim” dedi.