VATAN PARTİSİ,  AYVALIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nilgün KAYA

Vatan Partisi’nin 31 Mart seçimlerinde Ayvalık Belediye Başkan adayı olarak Serdar Gürses’i belirledi.

Serdar Gürses’i Belediye Başkan adayı olarak belirlemeden önce parti içerisinde toplantılar yaptıklarını ve tam bir mutabakatla Serdar Gürses’in bu göreve layık görüldüğünü açıklayan Vatan Partisi İl Başkanı Osman Aydın Şahin, 59 gün kala seçime ‘hem devletin hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşın borçlu olarak’ gidildiğini kaydetti.  

Partinin Ayvalık İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıda,  1955 Ayvalık doğumlu, evli ve iki çocuk babası olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Ayvalık Belediye Başkan adayı Serdar Gürses, “Uzun zamandır bu partiye gönül verenlerden biriyim. Beni bu göreve layık gördükleri için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benim için Vatan Partisinden aday olmak onurdur, en büyük şereftir, diyebilirim”  dedi.

Yaşadığı şehir Ayvalık’ı, vatanını, milletini ve devletini çok sevdiğini ifade eden Gürses, “Uzun yıllardır iş hayatının içindeyim. Emekliyim ve yaşadığım şehre kendimi borçlu hissediyorum, bu nedenle de bu göreve talibim.  Halkımızın desteğiyle göreve seçilirsem, ilk işim Belediye’nin gelir gider tablosunu düzenleyeceğim. Ayvalık deyince akla zeytin ve zeytinyağı geliyor. Tabii turizmi de saymak lazım. Ayvalık’ın çöplerini kaldıralım. Musluklardan suları akıtalım. Otopark sorunumuzu çözelim.  Zeytin ve Zeytinyağına gereken ilgiyi gösterelim. Mesela TARİŞ’e alternatif bir kooperatif kuralım. Belediye Başkanlığı öncülüğünde pekâlâ kurmamız mümkün. Ayvalık’ta deniz mahsulleri oldukça zengin. Deniz mahsullerine yönelik bir konserve  fabrikası neden kurmayalım. Seçilirsem sermaye sahiplerini bir araya getireceğim ve Belediye bu konsorsiyuma ortak da olabilir. İlçedeki gençlerimizin istihdamı için bu ve benzeri birçok proje üretebiliriz. Biz insana değer veriyoruz. Üretene değer veriyoruz. Kadınlarımıza değer veriyoruz. Çocuklarımıza değer veriyoruz. İlk önce adam olacağız, insan olacağız. Bunlara değer verdikten sonra başarıya ulaşmamamız mümkün değil” dedi.

“SIFIR MAAŞLA ÇALIŞACAĞIM”

Para pul, makam mevki ile ilgisinin olmadığını belirten Gürses, “Seçildiğim takdirde Belediye Başkanlığımdan alacağım maaşı ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine harcayacağım. Bunun sözünü veriyorum: sıfır maaşla çalışacağım. Ayvalık için yapılacak çok işler var. Ama bunu halkla beraber yapacağız” dedi.

Büyük lider Atatürk’ün, ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü hatırlatan Gürses, “ Kalkınma köyden başlar.  Köylerimizdeki gençliğe ön ayak olmamız lazım.  Güzel sanatlara, spora, eğitime özendirmemiz lazım. Ayvalık’ı rant mafyasının elinden kurtarmamız lazım. Bütün kentlerimizi çağdaş ve aydın vatandaşlarımızla aydınlatacağız. Bilge insanların fikirlerine müracaat edeceğiz. Belediye Başkanı ne kadar çok fikir- görüş alırsa o kadar çok mutluluğu, başarıyı yakalar diye düşünüyorum. Belediye başkanlığı ‘biz’ diyerek olur, ben olmaz. Ayvalık’ta  Rum’u, Boşnağı, Giritlisi, Türkmen’i, Kürdü,  Çerkez’i , herkesin yaşadığı  karma bir nüfus  var. Biz kaynaşmış birleşik Ayvalık’ı ‘Ne Mutlu Türküm Diyene”  anlayışıyla yöneteceğiz” dedi.