ÇOCUKLAR VE YETİŞKİNLERE MASALLAR

Nilgün KAYA

Çanakkale’de yaşayan İngilizce Öğretmeni İlknur Aksakdemir, kızı Alin’e doğru şekilde masal anlatmak için aldığı eğitimleri şehir şehir gezerek yetişkinler ve çocuklarla paylaşıyor. Ayvalık’ta da çocuk ve yetişkinler için masal atölyesinde masallarla müziği harmanlayarak keyifli bir aktivite sunuyor.

Yetişkin ve çocuk masallarını interaktif olarak anlatan İlknur Aksakdemir, Bircan Katırcı’nın müzikleri eşliğinde Ayvalık’ta masal anlattı.

MASALLAR MÜZİKLE HARMANLIYOR

Müzikle harmanlanan masallarını Midi Kafe’de önce çocuklar ardından yetişkinler için düzenlenen masal çemberinde anlatan İlknur Aksakdemir ve Bircan Katırcı’nın etkinliği beğeni topladı.

İlknur Aksakdemir, “Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi Seiba da Dr.Ayşe Senem Donatan’la ‘masal evi’ne giriş, Nazlı Çevik Azazi ile ‘çocuklara nasıl masal anlatmalıyım?’, Tuvana Gülcan’la ‘masalın şifreleri 1-2’ ,  Hikâye anlatıcılarının başucu kitabı yazarı Sue Hollıngsworth ile biyografik anlatım atölyelerine katıldım. Judıth Malıka Lıberman ‘la anlatma okulu masaldaki arketip ve simgeler, Şirince’de Tiyatro Medresesi’nde masal yoluna devam atölyelerini tamamladım. Çanakkale’de Çocuk Evinde 8 ay Huzurevinde 6 ay gönüllü olarak masal anlattım. Öğretmen ve öğrencilere masal atölyeleri yapmaktayım. Arkadaşım Biracn Katırcı ile birlikte Masal severlerle masal çemberleri yaparak masal etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz” dedi.