ADLİYE PERSONELİNDEN BAŞSAVCI TOKEL’E ÖZEL VEDA

Nilgün KAYA 

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yaz kararnamesine göre tayin edilen Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, eşi Hâkim Sibel Tokel, Savcı İbrahim İlter için Adliye personeli tarafından veda yemeği düzenlendi.

2018 HSK Yaz Kararnamesine göre; Ayvalık’ta 4 yıldır görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel Manisa merkeze Cumhuriyet savcısı olarak, 2 yıldır Ayvalık’ta görev yapan savcı İbrahim İlter Çanakkale’ye, Başsavcının eşi Hâkim Sibel Tokel de Manisa’ya tayin edildi. Başsavcı Tokel, Hakim eşi ve Savcı İlter için Savcı Cihan Toprak ve İdari İşler Müdiresi Zehra Bulu öncülüğünde Adliye personeli tarafından veda yemeği düzenlendi. Bacacan Otel’de gerçekleşen veda yemeğine Adliye personelinin yanı sıra kapatılan Ayvalık K2 Ceza İnfaz Kurumundan emekli olan infaz memurları ve Altınova Kadın Açık Cezaevi personelinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

ÖZEL TABAKTA HATIRA MESAJLARINI İLETTİLER

Gecede, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel’e, Adliye personeli tarafından özel olarak hazırlatılan tabak, başarı ve katkıları için hazırlanan plaketle birlikte sunuldu. Başsavcı Tokel ile Savcı İbrahim İlter’e tabak ve plaketleri Savcı Cihan Toprak tarafından, hâkim Sibel Tokel’e plaketi Hâkim Ebru Gökmen Polatdemir tarafından verildi. Orijinal tabakta, çiçek desenleriyle birlikte Adliye Personelinin Başsavcı Tokel ve Savcı İlter’e hatıra mesajları yer aldı. Yemek sonrası davetliler, sevilen şarkılar eşliğinde eğlendi.