SGK ‘DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Nilgün KAYA

Balıkesir SGK İl Müdür yardımcısı Bayram Öztürk, Ayvalık Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda, 7143 sayılı kanun kapsamında prim borçlarının yapılandırılması hakkında bilgi verdi.

Ayvalık Sosyal Güvenlik Merkezi ve Ticaret Odası işbirliğinde, Ayvalık Ticaret Odası Salonunda 12 Temmuz Cuma günü düzenlenen toplantıya, Ayvalık SGK Müdürü Mehmet Özkaya, ATO Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, ATO yönetim kurulu ve üyeleri, Ayvalık mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği,  Esnaf ve Sanatkârlar ile Ziraat Odası üyeleri, muhtarlar katıldı.

7143 sayılı kanun kapsamında prim borçlarının yapılandırılması ve yeni nesil teşvikler hakkında bilgi veren Bayram Öztürk, kanunun kapsamı, başvuru süresi, şekli, primlerin yapılandırılması, borçların ödenmesi, yapılandırmanın bozulması konularını detaylı olarak anlattı. Öztürk, prim borçlarının peşin ve taksitle ödeme imkanı getirildiğini, yapılandırılan borçların 2 ile 18 takside kadar ödenmesinin mümkün olduğunu belirtti. İlk defa 01.06.2018 tarihinden itibaren Vergi mükellefi olacak 18-29 yaş aralığındaki gençlerden 1 yıl boyunca prim borçlarının tamamının hazine tarafından karşılanacağı, ‘Bir senden bir bizden’ teşviki ile de ustalık belgesi olan işverenler tarafından istihdam edilecek en fazla 2 kişi yararlanacakların prim ve ücretlerin tamamı bir ay devletten bir ay işveren tarafından karşılanacağı açıklandı.