İFTAR SOFRALARI KIRSAL MAHALLELERE TAŞINACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Ramazan ayı boyunca yapılacak özel etkinlikler için hazırlıklarını tamamladı.

15 Mayıs Salı günü başlayacak Ramazan ayı kapsamında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilçe merkezi ve 18 mahallede iftar sofraları kuracak olan Ayvalık Belediyesi, Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak, birlik ve beraberliği vurgulayacak.

İFTAR SOFRALARI KIRSAL MAHALLELERE TAŞINACAK

Ramazan ayında ilk olarak 21 Mayıs akşam Ayvalık merkezde kurulacak olan iftar sofraları sırayla; 22 Mayıs Salı akşamı Altınova’da, 23 Mayıs Çarşamba akşamı Küçükköy, 24 Mayıs Perşembe akşamı Mutluköy, 25 Mayıs Cuma akşamı Murateli, 26 Mayıs Cumartesi akşamı Yeniköy, 28 Mayıs Pazartesi akşamı Karaayıt, 29 Mayıs Salı akşamı Akçapınar, 30 Mayıs Çarşamba akşamı Çamoba, 31 Mayıs Perşembe akşamı Tıfıllar, 4 Haziran Pazartesi akşamı Türközü, 5 Haziran Salı akşamı Kırcalar, 6 Haziran Çarşamba akşamı Bulutçeşme, 7 Haziran Perşembe akşamı Beşiktepe, 8 Haziran Cuma akşamı Üç kabaağaç, 9 Haziran Cumartesi akşamı Çakmak, 11 Haziran Pazartesi akşamı Odaburnu, 12 Haziran Salı akşamı Hacıveliler ve 13 Haziran Çarşamba akşamı Bağyüzü köyünde kurulacak. Ayvalık’ta yaşayanları iftar sofralarına davet eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Dayanışma ve birlik beraberlik duygularının yaşandığı Ramazan ayında iftar sofralarının bereketini paylaşmak için halkımızı bekliyoruz” dedi.

HACİVAT KARAGÖZ VE ORTAOYUNU

İftar sofralarının kurulacağı noktalarda Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Sanat Derneği Tiyatro Objektif işbirliğinde Ramazan eğlencesi düzenlenecek. Sadi Mastar, Rabia Gün, Ali Gün, Ayşegül Tekten, Müjgan Yılmaz, Ertan Kolaşır’ın rol alacağı Hacivat Karagöz ve Ortaoyununda görevli teknik ekibi ise Bilent Çevik, Mustafa Dinç, Duygu Kolaşır, Yağmur Şenyürek ve Necla Yüksel’den oluşuyor.

Ayvalık Belediyesi tarafından 1320 kişiye market alışverişinde kullanabileceği çek ile 180 aileye gıda paketleri hazırlandığı ve Ramazan´da dağıtımına başlanacağı öğrenildi.